Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 17.11.2022

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок  санкцій, станом на 17.11.2022

1. Російська економіка падає другий квартал поспіль.

- Російська економіка продовжує стискатися під тиском західних санкцій, технологічної блокади та скорочення робочої сили через масову мобілізацію та еміграцію.

- Втративши 4,1% у другому кварталі, за підсумками липня-вересня ВВП рф скоротився на 4% у річному вираженні.

- Обсяги оптової торгівлі впали на 22,6% рік до року після того, як санкції закрили російському бізнесу зовнішні ринки та відрізали економіку від високотехнологічного імпорту.

- Роздрібний товарообіг упав на 9,6% після відходу західних брендів і найсильнішого в історії колапсу авторинку.

2. Спад економіки росії триватиме як мінімум ще два квартали, попереджає економіст Bloomberg Economics:

- санкції, включаючи ембарго ЄС та стелю цін, вдарять по експорту нафти.

- деякі заходи держпідтримки, такі як пільгова іпотека, закінчуються, а з ними – і підтримка, яку одержувала російська економіка.

3. Продажі новобудов у москві впали на 40%.

- Управління Росреєстру по москві у жовтні зареєструвало на 40,1% менше, ніж у вересні договорів участі у пайовому будівництві (ДДУ) щодо житлової нерухомості.

- За 10 місяців кількість угод зменшилася на 10,8% порівняно з тим самим періодом минулого року.

- Це наслідок часткової мобілізації, яка обрушила попит.

- Видачі іпотеки у жовтні скоротилися приблизно на 20%. На вторинному ринку ситуація посилюється вищими цінами та відходом інвесторів.

4. Міністри 19 з 20 країн G20 відмовилися зустрічатися з лавровим, який на саміті представляв рф.

- 19 із 20 делегацій на саміті відмовилися від офіційних зустрічей із російським міністром, який за два тижні до саміту запевняв, що «жодної ізоляції рф не існує».

- Як повідомляє Bloomberg, лише глава МЗС Китаю Ван І провів формальні переговори з лавровим.

5. Концерн Siemens продав весь свій бізнес у росії, випливає з квартального звіту компанії. «Siemens продав весь свій фінансовий та лізинговий бізнес у росії наприкінці IV кварталу 2022 фінансового року (закінчився у вересні)», – йдеться у звіті.

6. Міжнародний паралімпійський комітет призупинив членство Паралімпійського комітету росії

7. Голлівудська кіностудія Warner Bros. заборонила трансляцію своїх фільмів російським телеканалам, зокрема, СТС, РЕН-ТВ, "Пятый канал" і "Домашний", а також відеосервіс more.tv.

- Warner Bros. ввела заборону попри те, що її ліцензійні угоди з російським прокатником діють ще щонайменше півтора року.

- Після початку війни росії в Україні основні голлівудські кіновиробники - Warner Bros., Universal, Paramount, Disney і Sony призупинили прокат і ліцензування своєї продукції в росії, деякі з них потім остаточно пішли з російського ринку.