Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 19.11.2022

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 19.11.2022

1. Російський «Аерофлот» через санкції втратив кожний четвертий літак.

- Понад чверть літаків у парку «Аерофлоту» перебувають у простої і не виконують польоти.

- З початку війни, яка принесла росії ізоляцію від постачання авіатехніки, компанія втратила близько 50 бортів.

- Три із них було заарештовано після того, як лізингодавці вимагали повернути літаки, а путін підписав указ, що дозволяє залишити у власності сотні лайнерів загальною вартістю близько 10 млрд доларів.

- 25 бортів "Аерофлоту" зараз канібалізуються: з них знімають справні деталі, щоб переставити на інші літаки замість запчастин від виробників, які відмовилися працювати з росією.

- Ще 18 бортів «Аерофлоту» знято з рейсів із технічних проблем. Їм потрібен ремонт, чекати якого доведеться довго: не вистачає передкрилок, фар, допоміжних силових установок, повітрозабірників, кисневих генераторів та деталей для двигунів.  

- Ще у росіян проблема – гальмівні пристрої: на складі «Аерофлоту» залишилося лише кілька деталей для різних типів літаків.

2. Країни G7 (США, Канада, Великобританія, Франція, Німеччина, Італія та Японія) мають намір оголосити граничний рівень цін на російську нафту наступного тижня.  

- Свій варіант граничного рівня ціни на нафту Вашингтон назве країнам Євросоюзу напередодні зустрічі послів ЄС, яка запланована на 23 листопада.

- Якщо вони схвалять пропозицію США за цінами, то офіційне оголошення піде того ж вечора.

3. В росії сповільнюється мобільний інтернет через санкції

- В росії виник дефіцит частот для мобільного інтернету через припинення постачання мережевого обладнання.

- Це призведе до падіння швидкості з'єднання.

- Серед санкцій є такі, що забороняють постачання в країну телекомунікаційного обладнання. Тому, якщо раніше компанії розв’язували проблему дефіциту частот встановленням додаткових базових станцій, то зараз такої можливості у них немає. Тож трафік зростає, а пропускна спроможність мереж — ні.

4. Польща відмовила міністру закордонних справ рф лаврову та членам російської делегації у видачі віз до країни з метою участі у засіданні ОБСЄ.