Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій станом на 29.01.2023

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок  санкцій станом на 29.01.2023

1. Рівень прихованого безробіття в росії становить майже 13% і більш ніж утричі перевищує офіційні 3,9%.

- 4,6 млн росіян працюють неповний робочий час, перебувають у простої з вини роботодавця або у відпустці без збереження заробітної плати.

- За січень–жовтень 2022 року армія «прихованих безробітних» збільшилась на 730 тис осіб.

- Рекордні показники прихованого безробіття — в автопромі, який після виходу західних концернів пережив обвал виробництва на 79%.

- Понад чверть працівників автозаводів (27,1%) на кінець жовтня перебували у простої, а ще 8,4% працювали неповний робочий час.

- Майже 10% співробітників відправили до простою підприємства лісової промисловості.

- Практично кожного п'ятого у відпустку без збереження зарплати відправили виробники продуктів харчування (17,9%), хімічні заводи (17,9%) та фармацевтичні підприємства (17,8%).

- Понад 20% працівників у відпустці без зарплати — на металургійних заводах, меблевих фабриках та компаніях-виробниках електроприладів.

2. Італія та Лівія уклали угоду на 8 мільярдів доларів щодо видобутку газу.

- Італійська енергетична компанія Eni та Національна нафтова корпорація Лівії підписали угоду про видобуток газу вартістю 8 млрд доларів, спрямовану на збільшення поставок енергоносіїв до Європи.

- Через повномасштабне вторгнення рф в Україні європейські країни протягом останнього року все більше прагнуть замінити російський газ енергоносіями з Північної Африки та інших країн.

3. Нідерланди постачають до рф мільйони мікрочіпів в обхід санкцій.

- росія продовжує закуповувати мікрочіпи у виробників з Нідерландів, незважаючи на введені санкції.

- Про це свідчать результати журналістського розслідування, проведеного виданням NOS. "Незважаючи на жорсткі санкції, мікрочіпи нідерландських компаній все одно потрапляють до росії. Йдеться про мільйони штук з початку вторгнення в Україну по грудень включно", – пише видання.

- Схема реалізується через невелику групу китайських компаній, які закуповують чіпи в Нідерландах, а потім перепродають їх в росію.

- Стверджується, що росія отримує чіпи двох основних голландських виробників - NXP і Nexperia.

4. На Європейських іграх-2023​ не будуть виступати спортсмени з росії та білорусі.

- Щоб уникнути непорозумінь, будь-які можливі рішення щодо потенційної участі спортсменів з росії та білорусі не будуть стосуватись Європейських Ігор 2023 року, які пройдуть з 21 червня по 2 липня у Кракові.

- Як було заявлено у листопаді 2022 року, " їхня участь у нинішніх умовах неможлива", – сказано в заяві Об’єднання Олімпійських комітетів Європи (EOC).

5. Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти 185 юридичних та фізичних осіб, яких росія використовує для перевезення залізницею особового складу та військової техніки.

- Їхні активи в Україні блокуються, наявне майно буде використовуватися для оборони.