Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 30.07.2022

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок  санкцій, станом на 30.07.2022

1. Відлік часу до повного краху економіки росії завершується - висновки дослідження Єльського університету.

- Стратегічне становище росії як експортера сировини незворотно погіршилося, оскільки вона втрачає колишні основні ринки збуту і стикається з великими труднощами у спробах переорієнтувати свій експорт до Азії.

- російський імпорт значною мірою обвалився, і країна стикається з серйозними проблемами з постачанням основних ресурсів, інженерних компонентів і технологій.

- Імпортозаміщення – провалилося. російське внутрішнє виробництво повністю зупинилося, не маючи можливості замінити втрачені компанії, продукцію та кваліфіковану робочу силу.

- Ослаблення російської інноваційної та виробничої бази призвело до різкого зростання цін та невдоволення споживачів.

- росія втратила підприємства, на частку яких припадає близько 40% її валового внутрішнього продукту (ВВП).

- Економічна база росії також ослаблена безпрецедентним відпливом капіталу та населення.

- путін використовує явно нестійкі фіскальні та монетарні інтервенції, щоб виправити структурні недоліки економіки, які вперше за багато років призвели країну до дефіциту бюджету та скоротили її валютні резерви, навіть за умов нинішніх високих цін на енергоносії.

- Фінанси кремля перебувають у набагато складнішій ситуації, ніж прийнято вважати.

- російські фінансові ринки у найгіршому становищі в світі.

- росія фактично відрізана від міжнародних фінансових ринків, це обмежує її можливості залучати капітал для відновлення своєї покаліченої економіки.

2. У росії дорожчають будматеріали.

- Ціни на будівельні матеріали, необхідні для проведення ремонту, за рік зросли майже на 20% у москві та майже на 10% у санкт-петербурзі.

- Основною причиною є скорочення асортименту деяких імпортних брендів, що вже створює загрозу дефіциту за низкою позицій.

- російська продукція дуже залежить від іноземної сировини та обладнання, і навіть зростання її частки не допоможе стабілізувати ціни.

3. Американські Citi та JPMorgan припиняють кореспондентські відносини з російськими банками.

- російські банки, які тримають коррахунки в Citi та JPMorgan, наприкінці липня почали отримувати листи від цих організацій про закриття рахунків.

- JPMorgan залишає коррахунки тільки для Газпромбанку, який приймає оплату за газ, та для структури Мосбіржі – Національного клірингового центру (НКЦ).

4. Євросоюз скоротив частку російського газу у своїх закупівлях із 40% до 20%, заявив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель.

5. Громадяни рф, які в'їжджають до Латвії, зобов'язані підписати документ, який засуджує ведення росією війни в Україні.