"Новина, яку зараз явно ніхто не помітить: США обійшли Газпром по поставка газу до Європи" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Новина, яку зараз явно ніхто не помітить: США обійшли Газпром по поставка газу до Європи" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Новина, яку зараз явно ніхто не помітить. США обійшли Газпром по поставка газу до Європи. Скраплений газ, який Штати зараз везуть до Європи з метою уникнути енергетичного колапсу за обсягами перевищів обсяги газу які Європа купує у Москви. Більше того, кляті американці ще й демпінгують на ціні - перебивають газпромівську ціну більш дешевою.

Тобто перелічимо "перемоги" Москви в їхній запеклій боротьбі за запуск "Північного потоку-2". Газпром на ринку Європи обійшли по черзі спершу Норвегія, потім США. Штати уже домовляються про поставки катарського газу (скрапленого швидше за все) до Європи, знову таки замість російського. Саудити купують нафтоперегонний завод у полському Гданську і тим виштовхують Газпром з європейського ринку нафти.

А сертифікацію "Північного потоку-2" німці чекають наприкінці червня. Можливо. Бо нагадаю ще влітку подейкували що ПП-2 запрацює до нового року, але виникла низка складних обставин. І виникає далі.

Пригадую як реготала вата, коли ще влітку європейські експерти заявили, що ПП-2 запрацює. коли Газпром продасть його європейським компаніям. Можливо - консорціуму. Можливо - за участі "Нафтогазу України".