Новина зі США. Четвер, 3 серпня 2023 - Igor Aizenberg

Новина зі США. Четвер, 3 серпня 2023 - Igor Aizenberg

Офіційне повідомлення Держдепартаменту США.

"Початок переговорів щодо двосторонніх українсько-американських зобов'язань у сфері безпеки.

Сьогодні представники Державного департаменту, Міністерства оборони та Ради Національної Безпеки зустрілися з українськими колегами, щоб розпочати переговори щодо довгострокових зобов'язань у сфері безпеки між двома країнами. Наші двосторонні зобов'язання у сфері безпеки будуть зосереджені на забезпеченні того, щоб Україаи мала стійку силау, здатну захистити Україну зараз і стримувати російську агресію в майбутньому, підтримці та підвищенні ефективності та прозорості оборонних інституцій та промисловості України, а також на підтримці порядку денного реформ, які сприятимуть належному врядуванню, необхідному для просування на шляху до євроатлантичних прагнень України.

Ці дискусії проводяться на підставі Спільної декларації країн G7 про підтримку України, та мають на меті формалізувати незмінну підтримку України з боку США, яка захищає свій суверенітет і територіальну цілісність, відновлює свою економіку, захищає своїх громадян і прагне до інтеграції в євроатлантичну спільноту."

Маленький коментар. Євроантлантичні прагнення - це прагнення вступити до НАТО. Інтеграція до євроатлантичної спідльноти - це інтеграція до НАТО. Реформи, "які сприятимуть належному врядуванню" - це те, що Україна має робити для того, щоб отримати запрошення до Альянсу. І дуже добре, що ці консультації, перемовини будуть зосереджені на цьому, а не лише не військовій допомозі США. Це дуже позитивний знак.