Новина зі США. П'ятниця, 27 травня 2022, 7:00 EDT - Igor Aizenberg

Новина зі США. П'ятниця, 27 травня 2022, 7:00 EDT - Igor Aizenberg

Незебаром буде оголошено про новий великий пакет американскьої війскової допомоги Україні.

Телеканал CNN із посиланням на свої джерела у Білому Домі повідомляє, що готується новий великий пакет американської військової допомоги Україні, про який буде офіційно оголошено наступного тижня.

Білий Дім схиляється до включення у цей пакет серед іншого реактивних систем залпового вогню.

Як повідомляють журналісти CNN, це питання обговорювалося кілька разів на Раді Національної Бехпеки.

Сумніви, які висловлювалися, були у двох питаннях. Аналітики СНБ та розвідки вважають, що є ймовірність того, що застосування реактивних систем залпового вогню з дальністю до 300 км для ударів по російській території може призвести до серйозної ескалації та застосування імперією зла неконвенціональної зброї, або її удару по тим чи іншим країнам НАТО, що призведе до повномасштабної світової війни.

Інша проблема - є одностайна думка, що передеча Україні реактивних систем залпового вогню не повинна призвести до їхньої нестачі на складах Пентагону. Для вирішення цієї проблеми були проведени зустрічі представників Пентагону з генерельним директором та представниками компанії Локхід Мартін - розробника та виробника реактивних систем залпового вогню, на яких йшлося про збільшення їхнього виробницитва.

CNN повідомляє з посиланням на свої джерела, що після усіх обговорень Білий Дім схиляється до передачі Україні реактивних систем залпового вогню. Їхня перша партія може бути включена до нового великого пакету допомоги, про який буде оголошено наступного тижня.

Представники Пентагону кажуть, що для навчання воїнів ЗСУ користванню американськими РСЗВ - MLRS та HIMARS знадобляться два тижні.

Слава Україні! Слава ЗСУ!