Новина зі США. Середа, 1 червня 2022 - Igor Aizenberg

Новина зі США. Середа, 1 червня 2022 - Igor Aizenberg

Президент Джо Байден затвердив новий пакет військової допомоги для України.

* Джо Байден підписав меморандум про надання Україні чергового пакету військової допомоги на $700 мільйонів. Це одинадцятий пакет військової допомги, який затвердив президент, починаючи з серпня 2021 року.

Згідно прес-релізу, щойно опублікованому Пентагоном, пакет включає:

- Реактивні системи залпового вогню HIMARS (High Mobility Artillery Rocket Systems) та ракети до них з високоточним GPS наведенням та дальністю 78.4 км;

- П'ять контр-артилерійських радарів;

- Два радари для протиповітряної оборони;

- 1000 протитанкових ракет Javelin та 50 пускових установок для них;

- 6000 одиниць іншої протитанкової зброї;

- 15000 155-мм артилерійських снарядів;

- 4 гелікоптери Мі-17 (раніше вже було передано Україні 16 таких гелікоптерів);

- 15 тактичних автомобілів;

- Запасні частини та обладнання.

Наразі Сполучені Штати виділили Україні військову допомогу вартістю близько $5.3 мільярда з початку роботи адміністрації Байдена, у тому числі приблизно $4.6 мільярда з початку повномасштабного вторгнення імперії зла 24 лютого.

* Прес-служба Білого Дому опублікувала заяву президента Байдена у зв’язку з наданням чергового пакету військової допомоги Україні:

«Народ України продовжує надихати світ своєю мужністю та рішучістю, відважно борючись за захист своєї країни та демократії від російської агресії. Сполучені Штати будуть підтримувати наших українських партнерів і продовжувати надавати Україні озброєння та обладнання для захисту.

Сьогодні я оголошую новий значний пакет безпекової підтримки для надання своєчасної та критичної допомоги українським військовим. Завдяки додатковому фінансуванню України, ухваленому за переважаючої двопартійної у Конгресі США, Сполучені Штати зможуть продовжувати надавати Україні більше зброї, яку вона так ефективно використовує для відсічі російських атак. Цей новий пакет озброїть їх новими можливостями та передовою зброєю, включаючи HIMARS із бойовими боєприпасами, щоб захистити свою територію від наступу Росії. Ми продовжуватимемо очолювати світ у наданні історичної допомоги для підтримки боротьби України за свободу».

Слава Україні! Слава ЗСУ!