"Новини нашого містечка. На тему: кому війна, а кому мати рідна" - Зоя Казанжи

"Новини нашого містечка. На тему: кому війна, а кому мати рідна" - Зоя Казанжи

Після таких новин я думаю: ну як так?! люди гинуть,усвідомлено йдуть на смерть, малі діти залишаються сиротами, молоді жінки стають вдовами, а вони все ніяк не можуть нажертися. Просто суки.

1. СБУ і БЕБ викрили схему розкрадання коштів на експорті українського зерна. Причетні понад 10 високопосадовців із Одеської митниці. Налагодили механізм ухилення від сплати податків за експорт українського зерна, задіяли більше ніж 370 комерційних структур із ознаками фіктивності. Аналітики Бюро загальні збитки за 2022 рік орієнтовно оцінюють в 5,2 мільярдів гривень. Навіть рахувати боюсь, скільки дронів можна було б на ці кошти купити…

2. Ще одну схему викрило ДБР: одеські митники брали гроші з усіх, хто перевозив товари через кордон. Обшуки адмінбудівлі митного поста виявили схованки грошей співробітників митниці - під плінтусами, у комп'ютерній техніці, обігрівачах, макулатурі, у туалеті. Навіть під час спецоперації було затримано інспектора Одеської митниці, який вимагав з імпортера "плату" за безперешкодний ввіз генераторів та електроприладів в Україну. ДБР виявило прихований товар на Одеській митниці вартістю понад 1,5 млрд гривень. А під час обшуків на території контейнерних терміналів працівники Бюро знайшли гелікоптер, елітні автомобілі, техніку, величезні партії взуття, у тому числі брендового, будівельні матеріали та устаткування.

3. Олег Муратов, заступник бойового генерала, голови військово -цивільної адміністрації Одещини Максима Марченко, затриманий за те, що за 35 тисяч доларів обіцяв «вирішити питання» щодо закриття кримінального провадження, де фігурував керівник одного зі структурних підрозділів обласної адміністрації. Підозрюваного Муратова СБУ затримало під час отримання хабару. Провели обшук у нього і виявили - 45 тисяч доларів, 21 тисячу євро, золоті злитки та монети.

Молодці які, скажіть? Додому ж у клювиках приносять. Члени родини, певне, думають, що то зарплати такі високі зараз Держдеп платить українським посадовцям, щоб ті гарували на благо країни, яка воює, стікає кров‘ю і захищається.

Вибачте мій гігантський песимізм, але КПК, написаний портновим і компанією, залишає купу можливостей для тих, хто вершить правосуддя від імені України. Вийдуть всі. Звісно, під застави. Які їм зменшить апеляція.

І втечуть. Бо накрали достатньо.

Які ж еталонні падлюки.