Новий кібернапад з використанням програми-шантажиста скоєно на компанію у США

Новий кібернапад з використанням програми-шантажиста скоєно на компанію у США

Агентство США з кібербезпеки та безпеки інфраструктури розслідує новий напад з використанням програми-шантажиста, проведений проти розробника програмного забезпечення Kaseya, йдеться в урядовому повідомленні.

Флоридська компанія Kaseya, як видається, постраждала від нападу пов‘язаного з Росією хакерського угруповання REvil, згідно з інформацією групи з кібербезпеки Huntress Lab, яка допомагає долати наслідки інциденту.

Від нападу могли постраждати сотні клієнтів, які використовують програмне забезпечення компанії Kaseya, вважають у Huntress Lab. Джон Гаммонд з Huntress Lab у спілкуванні з пресою назвав напад «колосальним та спустошливим».

Сама компанія Kaseya заявила, що за попередніми даними «лише невелика частина клієнтів» постраждали - менше ніж 40 у всьому світі.

Хакери використовують так звані «програми-шантажисти», щоб заблокувати доступ до мережі компанії з вимогою викупу. Подібні масштабні напади впродовж минулих місяців здійснювались на компанію JBS, найбільшого виробника м‘яса в світі, який має значні виробничі потужності у США, а також на американський трубопровід Colonial, який постачає бензин у регіони Східного узбережжя США.

Теперішній кібернапад припав на початок довгих святкових вихідних у США. 4 липня американці відзначають День незалежності.