Обідній не арестович

Обідній не арестович

Давайте по порядку, з півночі на південь.

Харківський напрямок. Помітно посилилася активність противника, що і зрозуміло, оскільки наші війська почали нависати над Ізюмським угрупованням противника з півночі.

Ізюмський напрямок.

Ситуація у противника, як у пошлому анекдоті - ні взад, ні вперед.

Ізюмське угруповання - найбільше на всьому фронті. І так, вони можуть продовжувати наступ в напрямку Барвінкове, але є ризик того, що наше харківське угруповання зайде їм у тил з півночі. Тому поки обстрілюють та стоять на місці.

Слов'янськ. Противник намагається просуватися у напрямку Райгородка, але без особливих успіхів.

Лисичанськ.

Наші війська залишили Северодонецьк і це було очікувано. Особисто я прогнозував наш відхід набагато раніше, тому вважаю, що протрималися ми достатньо довго.

Лисичанськ можна було б вважати непоганим місцем для оборони, якби не війська противника, які піджимають з півдня, від Попасної та Золотого.

Зараз активні бої за контроль над трасою на Бахмут, інформація суперечлива.

Біля Вугледару звільнена Павлівка, йдуть бої поблизу цього н.п.

Херсон, Запоріжжя - без особливих змін.

По всьому фронту - постійні обстріли та пожежі, про них окремо не пишу.

Прогноз. Після невеликої оперативної паузи противник буде намагатися схлопнути лисичанський виступ, вирівняти фронт і продовжити наступ у напрямку Дружківки, перерізаючи трасу Слов'янськ - Бахмут.

Враховуючи, що Северодонецьк дав нам час на отримання та розгортання систем, отриманих по ленд-лізу, зараз може початися цікаве...