Окупанти пообіцяли не відправляти строковиків з «днр» на війну, але є нюанс

Окупанти пообіцяли не відправляти строковиків з «днр» на війну, але є нюанс

Вчора в «днр» був примусовий вихідний на честь другої річниці приєднання захоплених територій до росії, хоча захоплені вони були російськими військами набагато раніше. Деяким довелося чекати «васаєдіння» цілих 8 років!

Ну а поки що, зігнані для створення масовості та святкової атмосфери бюджетники намагалися кричати «росія», окупаційна влада тихенько нагадала всім, що квиток у «руський мір» не безкоштовний. З 1 жовтня починається осінній призов до російської армії, який триватиме до 31 грудня, а ви тепер всі – росіяни. Ось борг новій батьківщині-окупантці треба віддавати.

Першим, що зробила російська окупаційна влада, так це запевнили населення, що новобранців не залучатимуть до “сво”. Про це заявив на брифінгу заступник начальника головного організаційно-мобілізаційного управління генштабу зс рф віце-адмірал володимир цимлянський. «Військовослужбовці, які проходять військову службу на заклик, для участі у виконанні завдань спеціальної військової операції в нових регіонах не залучатимуться».

Як відомо, обіцяти одружуватися не означає одружуватися. Так і чиновник обіцяє. Навіть у його словах міститься обман. Строковики «для участі у виконанні завдань сво у нових регіонах не залучатимуться». А отже, в інших регіонах будуть!? Наприклад, в окупації частини Грузії чи Вірменії, у висадці десантом у Казахстані чи Сирії, штурмі позицій ЗСУ під Харковом чи курської області, де таких самих строковиків ЗСУ взяли в полон?

Про те, що так і може бути, говорить і сам цимлянський: «близько третини призовників потраплять у навчальні з’єднання та військові частини, де освоять сучасну військову техніку та отримають військово-облікову спеціальність, і будуть направлені до військ після навчання». А як відомо, зараз у росії всі військові частини та з’єднання беруть участь у захопленні українських земель. Ну а куди потраплять решта 2/3 призовників, віце-адмірал так і не сказав?

Донеччани кажуть, що всі добре розуміють подальшу перспективу призовників після попадання на службу до російської армії. Тому батьки призовників, яких не можуть «відмазати» від армії, посилають своїх дітей на навчання до навчальних закладів поліції, податкової, МНС та інших служб, аби не йти до армії. І хоча це не найкращий вихід, але звідти хоча б можна звільнитися.