"Осіннє загострення? Ніфіга..." - Богдан Буткевич

"Осіннє загострення? Ніфіга..." - Богдан Буткевич

Якщо ви думаєте, що ця погань безумна вилізла зі своїм тявканням про розстріли депутатів і відправку опозиції на фронт випадково - то ніт.

Типу просто осіннє загострення? Ніфіга.

Цій не зовсім психічно нормальній людині відведена роль ківи. Тобто, типу дурника, який вкидає в суспільний дискурс якісь ніби неможливі речі. Для того, щоб побачити суспільну реакцію. Розкрити поширше вікно Овертона, так би мовити.

А керує нею єрмак. Відповідно, коли ця істота пише подібне - це означає, що влада готується так до виборів. В тому сенсі, що прекрасно розуміє - шансів на перемогу на парламентському рівні нема і не буде.

Але ж переобрати зе якось треба. Але ж і "Слуги народу" в парламенті - це вже негативний мем і чи не найбільший вбивця особистого рейтингу зеленського.

Що показують наприклад рейтинги повної недовіри до парламенту як інституції у людей наразі. А більшість там, хай і формальну вже, має влада.

Ця недовіра, в свою чергу, дуже погана в стратегічному сенсі. Бо парламент - це основа нашої демократії на рівні інституції. Який є її останнім бастіоном в критичних ситуаціях типу лютого 2014-го.

Так що робити? Правильно - ще більше рушити авторитет парламенту. І вести справу до його розпуску. Так-так. Або просто доведення до стану недієздатності. Щоб окрім ОП і зе в країні більше центрів влади, хай навіть формальних - не залишилося.

Тому вкиди Мар'яши - невипадкові. Згадайте, як у 2022-му саме з неї і її накидів почалася кампанія єрмачні по вичавленню незалежних журналістів з фронту. Пам'ятаєте відро лайна, вилите на Юрій Бутусов? Хто був застрільником? Саме вона. Решта підгавкувачів з числа позитивної блогерні підключилися потім.

Апофігеєм цієї війни з журналістами стала ганнамалярщина після звільнення Херсону, куди просто не пустили українських журналістів. Ну, щоби першим попіаритися туди приїхав зеленський з єрмачнею.

Так що вона не така тупа, як вам здається. Вона просто сумлінно виконує свої функції у Зе-структурі.

І я би не відмахувався від суті її накидів. Вона - вкрай тривожна. Чим більше в тупик буде заходити Зеленський - тим більше буде у нього спокуса врубати авторитаризм. І безугла зараз торує йому дорогу.