"Основний іспит" - Олег Шарп

"Основний іспит" - Олег Шарп

У цілому нормальний виступ Зеленського з трибуни Генасамблеї ООН. Проте, основний іспит - сьогодні. І це навіть не зустріч з Байденом (звичайний протокол, всі рішення прийняті заздалегідь), а експромт-відповіді на зустрічі з двопартійною групою законодавців США.

▪️За інформацією CNN, переважати на цій зустрічі будут конгресмени, які досить негативно налаштовані щодо питання нарощування військової допомоги Україні, а тому відповіді Зеленського багато у чому визначатимуть загальне ставлення Конгресу до наших проблем у найближчому майбутньому - особливо, при прийнятті бюджету на наступний рік. Особисто я хотів би, щоб все пройшло більш-менш достойно і не розумію українців, які б бажали протилежного.

Байден може скористатися законом про надзвичайні міжнародні економічні повноваження (IEEPA) від 1977 року, щоб передати Україні ВСІ заморожені резерви Росії. Такого висновку дійшла група експертів під керівництвом професора Ларрі Трайба на замовлення Білого дома.

❗️До цього американські президенти вже зверталися до такої практики. Так, наприклад, Джордж Буш-молодший заморозив активи Іраку в США після вторгнення до Кувейту та передав їх створеній ООН комісії для жертв агресії Саддама Хусейна.

А ви кажете, все погано…