"Отже. Що ми маємо у підсумку?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Отже. Що ми маємо у підсумку?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Так, Пригожин відмовився від штурму Москви. Але.

- Путін десакралізований по саме не можу. Його слабкість показана з усіх ракурсів. Він не роздушує бунтівника, він кримінальні справи проти нього закриває;

- пересічні росіяни на власні очі побачили війну біля своїх домівок. І обхезалися;

- всій Росії показали, що якщо почати марш від ДНР на Москву на чолі колони пропечених горлорізів - пройдеш за два дні, практично без опору;

- вся росія побачила що їхні хвалені поліція, росгвардія та спецура ФСБ - збіговисько ряжених клоунів. Проти зеків з автоматами на броні вони - нуль. Вони навіть не зазнають поразок, вони просто тікають;

- можна на чолі парамілітарних формувань захоплювати міста, займати штаби округів, убивати поліцейських, збивати бойові вертольоти - все це пробачать за одну лише згоду не штурмувати;

- в Росії відсьогодні дві влади - путінська і пригожинська. Невідомо яка більш авторитетна. Зараз до Пригожина на поклон побіжать губернатори, олігархи, генерали. До нього повалять добровольці. Тепер всі хто здійснять злочин в армії РФ, побіжать до Пригожина.

Пригожин тепер це Стенька Разін, який хитнув Москву і у якого "з Дона видачі нема".

Пригожин тепер той, хто примусив Путіна обдзюритися і пішов непокараний. До речі, я голову сушив, ЯК Пригожин збирається штурмувати МОСКВУ силами менше 20 тис люф (частину військ він залишив у захоплених населених пунктах як гарнізони)? В Москві - всі елітарні формування російських силовиків. В Москві - Таманська і Кантамирівська дивізії. На мапу гляньте, штурмувати Москву це складна військова операція.

Але Пригожин уникнув проблеми. Він демонстративно від штурму відмовився. Правильно. Треба трохи зачекати і Москва сама покличе Пригожина.

Що тепер? Тепер Пуйло або змириться з роллю англійської королеви за всесильного свавільного Пригожина. Або Пригожина спробують убити, а вагнерівців роздушити.

Не виключаю, що саме це Пригожину й потрібно. Зараз він збере навколо себе всіх невдоволених Путіним. А після нової спроби накату на вагнерівців (або після вдавання такої спроби) він знову піде проти Кремля. Тільки тоді вже не з 25 тисячами. А зі значно більшими силами.

Все тільки починається. Побачите.

Зрештою, у лютому 1917 р. коли генерали та депутати Госдуми Росії, примусили царя Ніколая ІІ до зречення, ніхто й в жахливому сні не уявляв що менш ніж за рік владу захопить маленька маргінальна партія, всі лідери якої перебували за кордоном або на засланні - більшовики. Хто сказав, що справа обмежиться Пригожиним?

Пригожин лише показав приклад. Бунтувати проти Путіна - можна.