Під захистом Острозьких: історія і бойовий шлях 30-ї ОМБр | Підрозділи перемоги • Ukraїner

Під захистом Острозьких: історія і бойовий шлях 30-ї ОМБр | Підрозділи перемоги • Ukraїner

В умовах російсько-української війни значно зріс суспільний запит на розуміння історії власної армії, її структури та символіки, а шанобливість до захисників і захисниць почали артикулювати куди виразніше. Адже Збройні сили України — це десятки підрозділів і сотні тисяч воїнів, які своєю злагодженою важкою роботою захищають наше право дихати українським повітрям. Цікавитися життям армії, її битвами та героями, досліджувати й поширювати історію формування наших Збройних сил — найменший спосіб підтримати захисників і захисниць.

Спецпроєкт «Підрозділи перемоги» — це курс мілітарного лікнепу, де ми розповідаємо про елітні підрозділи української армії та їхні звитяги. Перший матеріал серії — про 30-ту окрему механізовану бригаду (ОМБр) імені князя Костянтина Острозького.

Бійців 30-ї механізованої бригади імені Костянтина Острозького сьогодні вважають елітою української армії. Цей підрозділ пройшов горнило війни в 2014–2015 роках у боях за Савур-Могилу та Дебальцеве, що на Донеччині, а з 2022 року винищує «вагнерівців» на Бахмутському напрямку.