"ПІДБОРИ VS БЕРЦІ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ПІДБОРИ VS БЕРЦІ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Ватно-зелені телеги хором верещать через збурення депутатів ЄвроСолідарності через те що жіноча коробка для Параду на День Незалежності тренуються у туфлях на підборах. Мовляв: «А чьо? Дівчата будуть в парадній формі! А там по штату – туфлі на підборах! Вони же дєвачкі!»

  Оце «дєвачкі» вибісило найбільше, але про це потім. Для початку. Найбільш ідіотське що могло придумати Міноборони, це на день Незалежності, якій проходитиме 24 серпня, вдягнути військовослужбовців-жінок у сорочки та кітелі. Хто не вірить – вдягніть на себе зараз сорочку та піджак і повний день походіть під сонечком. Відчуйте як ви обливаєтеся потом, і уявіть що на вас дивляться тисячі людей. Як воно?

 В «Таланах» я серед іншого бігав по відкритому полю у спеку 30 град. (специфіка така була в моїй професії). Кажу цілком відповідально, кращого за берці на мембрані (Талан) в таку жару зі спецвзуття придумати не можна нічого. Один єдиний раз замість Таланів я у жару взув кросівки – того кайфу бігати у наскрізь мокрих шкарпетках я не забуду ніколи. Більше я таких помилок не робив. Розумієте, мембранна підкладка і шкіра Таланів шикарно відводять тепло. Ноги лишаються сухі. Навіть коли багато бігаєш. Звісно, це не стосується альтернативно-обдарованих, які додумувалися в Таланах носити патрони, воду, цвяхи та іншу фігню, через що мембрана ставала як решето. Хто як дбав – той так мав.

 Те саме – кітелі. У 2018 р. жіноча коробка марширувала у футболках і Таланах, як раз аби дівчатам було зручніше. Саме аби не страждали від спраги.

 І ще одне. У 2018 р. дівчата йшли по Хрещатику зі зброєю. Як воїни і захисники. Це я з приводу «дєвачек». Які к свиням «дєвачкі»? Це солдати! Солдати воюючої країни! Це дівчата, які «змінили підбори на берці», обрали для себе професію військового, попри всі її тягарі та скрути. Їм в атаку підніматися та ревучих поранених перев’язувати під ворожим вогнем. Вони це обрали!!!

 А ЗЕкоманда їх перекинула назад – з берць на підбори. Символічно так. Ще й у кітелі. У спрагу.

 Ні, я звісно розумію, що «солдат мусить стійко переносити тяготи і скрути». Віддали наказ марширувати в парадній формі – дівчата маршируватимуть у туфлях. Але запитайте себе, як би прибічники Зеленського поставилися до петиції аби Зеленський вийшов на парад у клоунському вбранні, на підставі того що він комік? Хай теж уніформу вдягне, хіба ні? Можна поставитися до службовців з повагою. А можна все зробити за статутом і людину неймовірно принизити. У даному випадку – всю країну.

 Вдягнувши на парад дівчат у парадку, їм по-перше створили максимум можливих незручностей, по-друге, виставили їх не воїнами, а гламурними фіфами на радість комікам з влади. Вони того не заслуговують.

 Тому повторюю те що вже сказав. Цей парад готується як максимальне приниження України.