"Підсос" - Павло Бондаренко

"Підсос" - Павло Бондаренко

Останнім часом кремлівська пропаганда усіляко розганяє своє "апомнишь" зі "смачним пломбіром" та "ковбасою по 2.20". Це розраховано на тих, хто або не жив в СРСР, або призабув, як там жилося насправді. Для чого? Для того, аби спробувати нас знову розвернути в бік Москви? Після 24. 02. 2022, після Бучі, Ірпіня, Маріуполя, Ізюма - смішно. А от спробувати усіляко похитати українське суспільство...

На фото - радянські жінки за кермом тракторів. У 1938 році знаменита у ті часи жінка-трактористка Прасковія Ангеліна кинула клич "Сто тисяч подруг - на трактор". Для чого? Товариш Сталін планував Великий Визвольний Похід, чоловіків мали загребти у танкісти, а замість них на трактори планували посадити жінок. І саджали.

Знаєте в чому трагедія? В СРСР була примітивна техніка. У ті часи радянський тракторний дизель був надзвичайно токсичною штукою. Заливали його у трактори переважно не з бензовозів, або навіть і діжок, але за допомогою насосів, як у нормальних країнах, а з бочок, "підсосом".

Це коли тракторист опускав один кінець шланга в бочку, а з іншого висмоктував повітря, щоб паливо потім йшло у бак трактора. Часто було так, що ненароком робився ковток соляри. Та й дихали її випарами. не лише під час заправки.

Мастила, до слова, за токсичністю не поступалися солярці. А руки у радянських трактористів завжди були чорні - придивіться на фото, а заразом зверніть увагу на якість радянського "спецодягу". А це ж фото постановочне. Уявіть, що було там, де не фотографували для радянських журналів типу "Работница" або "Огонек".

На заклик Паші Ангеліної відгукнулося, як це завжди бувало під час різноманітних "кампаній" в СРСР не 100, а 200 тисяч "Подруг". Скільки з них передчасно померли від цирозу печінки, вражень шлунку та кишківника, раку та загального отруєння організму, а скільки народили важко хворих дітей - не відомо.

Прасковія Ангеліна померла 21 січня 1959 року від цирозу печінки. Їй щойно виповнилося 46...

"Ахкакуюстрану"...