Підсумки тижня в освіті: головні події

Підсумки тижня в освіті: головні події

Рейтинг вишів за результатами вступної кампанії. Інформаційною системою «Вступ.ОСВІТА.UA» складений щорічний рейтинг вишів за результатами вступної кампанії 2020 року. Основною метою публікації рейтингу є ознайомлення з відкритими даними вступної кампанії.

Онлайн тест ЗНО для вчителів-учасників сертифікації. На сайті ЗНО-ОНЛАЙН розміщено тест незалежного тестування фахових знань і вмінь учителів початкових класів, який складали педагогічні працівники у лютому 2021 року. Учителі можуть виконати тест, запропонований учасникам сертифікації.

Вступ.ОСВІТА.UA: правила прийому до всіх вишів. Інформаційною системою «Вступ.ОСВІТА.UA» опубліковані для завантаження правила прийому вступників на навчання до всіх закладів вищої освіти України у 2021 році. Користувачі системи мають можливість вільного доступу до даних.

У соцмережах запустять онлайн-канали довіри для підлітків. В Україні для дітей, які стали жертвами злочинів або свідками правопорушень, будуть створені online-канали довіри в соціальних мережах та месенджерах, зокрема, в Instagram, Snapchat або Telegram.

Знання англійської є запорукою незалежності, - секретар РНБО. За словами Олексія Данілова, знання молоддю англійської мови є запорукою незалежності нашої держави. Він наголосив, що англійська мова має використовуватися, починаючи з дитячого садочка.

областей близькі до карантину «червоного» рівня. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що у чотирьох областях України запроваджений «червоний» рівень епідемічної небезпеки, окрім того 9 областей наближаються до нього. В областях збільшилася кількість госпіталізацій.

У МОН роз’яснилияк заповнити документи про вищу освіту. У зв'язку з отриманням численних звернень від закладів освіти у Міністерстві освіти надали роз'яснення щодо правильності заповнення документів про вищу освіту, форми яких затверджені в січні 2021 року.

Школи долучать до профілактики небезпечної поведінки дітей. Школам рекомендовано провести профілактичні заходи серед дітей щодо безпечної поведінки в Інтернеті. Робота має бути проведена у зв'язку з випадками небезпечної поведінки дітей.

У школах можуть з'явитися уроки з медіаграмотності. Міністр освіти повідомив, що МОН працює над входженням курсів з медіаграмотності до базових освітніх програм. Він додав, що «освітяни дедалі більше трактують медіакомпетентність як одну з основних педагогічних компетентностей».

Київська влада вважає графік ЗНО некомфортним. Столичні чиновники невдоволені тим, що 280 тисяч київських школярів 1–10 класів мають поступитися місцем в аудиторіях одинадцятикласникам, які складатимуть ЗНО в травні цього року.