Підсумки тижня в освіті: головні події

Підсумки тижня в освіті: головні події

На закупівлю ноутбуків для вчителів спрямують млрд. У Міністерстві освіти повідомили, що цього року на облаштування комп’ютерним обладнанням робочого місця вчителя, передусім – на закупівлю ноутбуків для дистанційного навчання, спрямують 1 млрд грн.

В Україні запустили кампанію про якість освіти в школах. Метою кампанії є інформування про те, якою має бути якісна школа та як нова система забезпечення якості освіти і як кожен учасник освітнього процесу може допомогти школі стати кращою.

У Києві через ЗНО хочуть змінити модель навчання випускників. Київським школам пропонують ревізувати навчальні програми й завершити вивчення нового матеріалу для випускників 11-х класів до кінця квітня для того, щоб навчальний час у травні присвятити підготовці до ЗНО.

В уряді планують вирішити проблему шкільних туалетів. Міністр розвитку громад і територій заявляє, що його міністерство працює над тим, щоб в 2021 році обласні державні адміністрації вирішили питання з відсутністю вбиралень у приміщеннях шкіл.

Вступ до профтехів зможе відбуватися дистанційно. Міністерство освіти планує надати вступникам до закладів професійної освіти можливість подавати документи про вступ дистанційно. Прийом заяв від вступників закладів професійної освіти розпочнеться вже у червні.

В трьох регіонах перенесено проведення пробного ЗНОЧерез припинення руху громадського транспорту в Києві, Миколаївській та Чернігівській областях перенесено дату проведення пробного тестування. Пробне зовнішнє оцінювання у цих регіонах відбудеться 24 квітня.

У МОЗ визначиличим мають бути забезпечені медпункти шкіл. Міністерством охорони здоров'я затверджений перелік медичних виробів, лікарських засобів та інших матеріалів, що повинні бути у складі медичної укладки для надання медичної допомоги у медичному пункті закладу освіти.

МОНцього року виші отримають широкі фінансові повноваження. У Міністерстві освіти, посилаючись на затверджений план пріоритетних дій уряду на 2021 рік наголосили, що університети вже цього року матимуть широкі повноваження щодо самостійного розпорядження коштами.

Уряд хоче використати освітню субвенцію на інші потреби. Профспілка працівників освіти і науки виступила проти ідеї використання коштів освітньої субвенції, які мають спрямовуватись на оплату праці вчителів, на інші потреби.