Підсумки тижня в освіті: головні події

Підсумки тижня в освіті: головні події

Більшість учителів планують повернутися в Україну. Результати опитування педагогічних працівників, які вимушено перебувають за кордоном, свідчать про те, що більшість з них планують повернутися в Україну. Про таке бажанняповідомили87% вчителів.

МВС: в укриттях навчання має продовжуватися. У Міністерстві внутрішніх справ заявили, що в укриттях мають бути створені умови, щоб діти могли продовжувати навчання. Також МВС завершує розробку вимог до забезпечення безпеки навчального процесу.

У Польщі відкрито Український освітній хаб. Основною місією мережі українських освітніх хабів за кордоном є надання можливостей українським дітям продовжити навчання за українською державною програмою з нового навчального року.

МОН готове сприяти безпековим проєктам у школах. За словами міністра освіти і науки, відомство готове сприяти реалізації безпекових проєктів в освітньому середовищі, ініційованих МВС й іншими зацікавленими сторонами. Безпека дітей є головним пріоритетом.

Школи зможуть навчати дітей за власними програмами. Набув чинності Порядок проведення експертизи та затвердження освітніх програм повної загальної середньої освіти. Розгляд, розроблених закладами програм, здійснюватиметься Держслужбою якості освіти.

Рада зробила крок до дебюрократизації освіти. Верховна Рада ухвалила закон, спрямований на пришвидшення цифрової трансформації освіти. ухвалення закону є першим кроком до зменшення звітності вчителів і директорів шкіл.

Батьків залучать до алгоритму дій у надзвичайній ситуації. Державна служба якості освіти звертає увагу керівників шкіл на необхідності напрацювання алгоритмів роботи з батьками у разі ймовірних надзвичайних ситуацій.

Результати НМТ стануть відомі за тиждень після тестування. Учасники національного мультитесту, які вже склали НМТ, отримуватимуть результати на своїх інформаційних сторінках орієнтовно через тиждень після проходження тесту.

Учителям рекомендовано пройти курс з надання допомоги. Державна служба якості освіти рекомендує всім учителям пройти навчання з надання першої невідкладної допомоги дітям або тренінг «Перша допомога дітям. Тренінг для дитячих закладів».

Розпочався прийом заяв від вступників на бакалаврат. Розпочався прийом заяв і документів від абітурієнтів, які вступають на навчання для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра (магістра медичних спрямувань) на основі повної середньої освіти.

Освітян звільнили від призову під час мобілізації. ВР прийняла в цілому законопроект, яким наукові, науково-педагогічні та педагогічні працівники звільнені від призову під час мобілізації за умови роботи за основним місцем не менш як на 0,75 ставки.