Підсумки тижня в освіті: головні події

Підсумки тижня в освіті: головні події

Зимові канікули в столичних школах триватимуть місяць. Зимові канікули в столичних школах розпочнуться за графіком – з 26 грудня, але триватимуть місяць – до 27 січня. Вчителі, за бажанням, можуть піти на час канікул в оплачувану відпустку.

Школи поступово переходять на очний та змішаний режим. Наразі близько 8 тисяч шкіл здійснюють навчання у традиційній або змішаній формі. Кількість шкіл, що перебувають на онлайн навчанні поступово зменшується. Наразі таких шкіл трохи більше 5 тисяч.

МОН готове провести мультитест замість ЗНО. Міністерство освіти і науки готове провести у 2023 році вступну кампанію за результатами національного мультипредметного тесту в разі внесення відповідних законодавчих змін українським парламентом.

В Україні розробляють Концепцію безпечної школи. В Україні розробляється Концепція безпечного закладу освіти, метою якої є створення безпечних умов для забезпечення ефективного очного освітнього процесу. Наразі над її змістом працює міжвідомча група.

В Україні презентували Екосистему психологічної допомоги. За словами міністра освіти і науки, екосистема психологічної допомоги у сфері освіти охопить освітян, шкільних психологів, керівників закладів освіти, учнів, студентів та їх батьків.

МОН просить інтегрувати освіту до освітнього простору ЄС. Міністерство освіти і науки України звернулося до європейських партнерів з проханням підтримати ініціативу всебічної інтеграції української освіти до європейського освітнього простору.

В Україні продовжено воєнний стан і мобілізацію. Верховна Рада законодавчо затвердила укази Президента України, згідно з якими воєнний стан та загальна мобілізація в Україні продовжені ще на 90 днів і триватимуть до 19 лютого 2023 року.