Підсумки тижня в освіті: головні події

Підсумки тижня в освіті: головні події

УЦОЯО обмежить доступ сторонніх осіб до платформи НМТ. Український центр оцінювання якості освіти унеможливив доступ сторонніх осіб до тестової платформи через несанкціонований випадок втручання до комп'ютерної програми.

Порушників системи НМТ буде покарано, – УЦОЯО. В Українському центрі оцінювання якості освіти анулюють результати вступників, які порушили процедуру проведення НМТ та надали доступ до комп'ютерної системи стороннім особам з недоброчесною метою.

Інструкторів НМТ вкотре просять бути пильнішими. Український центр оцінювання якості освіти вкотре закликав інструкторів екзаменаційних центрів бути пильнішими через поширення випадків недоброчесності серед учасників тестування.

МОН підготувало Стратегію розвитку інклюзивного навчання. Стратегія спрямована на запровадження єдиної системи та механізмів державної політики для здобуття освіти кожною особою відповідно до її потреб. Документ винесений на громадське обговорення.

В Україні готують кардинальну реформу освіти. За словами віцепрем'єр-міністра Михайла Федорова, зміни грунтуватимуться на впровадженні дітьми інновацій через підприємництво, якісну роботу та створення цінностей. Презентація запланована на липень.

У вишах впровадять новий антикорупційний курс. Десять українських університетів у новому році розпочнуть впровадження нового освітнього курсу «Антикорупція та доброчесність». У майбутньому нова дисципліна стане обов’язковою для всіх вишів.

Столичні вчителі змушені вночі чергувати в укриттях. За словами народного депутата Романа Грищука, столичний Департамент освіти і науки змушує вчителів чергувати вночі в шкільних укриттях. За чергування вчителі не отримують додаткової оплати.

Робота освітян в укриттях можлива лише за умови їх переведення. В Офісі освітнього омбудсмена заявили, що залучення освітян до чергувань в укриттях можливе лише за умови їх переведення на іншу роботу. В інших випадках такі залучення є неправомірними.