"Пан заступник міністра іде на відпочинок, так і не відповівши на головні питання його біографії" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Пан заступник міністра іде на відпочинок, так і не відповівши на головні питання його біографії" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Першого заступника міністра МВС Арсена Авакова генерал-полковника Сергія Ярового відправили у відставку. Пан заступник міністра іде на відпочинок, так і не відповівши на головні питання його біографії - Іловайськ.

Бо розумієте яка штука? Біля Іловайська не було жодного заступника міністра оборони, чи-то заступника начальника Генштабу. Не було самого начальника Генштабу. Натомість там був перший заступник міністра МВС генерал Яровий, який і за званням і за посадою був вищим за командувача оперативним командування "Південь" і командувача Сектору "Б" генерала Хомчака.

І от же диво. Ударною силою штурму Іловайська були батальйони МВС - Донбас, Азов, Шахтарськ, Дніпро-1, а потім - Миротворець та інші. І офіцери батальйонів підтверджують - накази їм віддавали представники МВС, аж до генерала Ярового.

За логікою - це була операція МВС, а ЗСУ лише надавали допомогу. Проте, 5 років з кожної праски ми чули, що Іловайськ - провина Порошенка і Муженка. Бездоказово. Без логіки.

Генерал Яровий іде у відставку, так і не відповівши на питання: що він робив під Іловайськом, чому саме під Іловайськом, хто віддавав накази батальйонам МВС, чому батальйони "Азов" і "Шахтарськ" за вихід з бою навіть не пожурили? Чи був взагалі офіційний наказ брати Іловайськ?

І нарешті - хто й навіщо відправив в Іловайськ батальйони добровольців? З якою метою?

Відповіді нема. Натомість генерал Яровий отримав 525,5 тисяч грн. матеріальної допомоги. Якщо розідлити на 386 хлопців і дівчат...

Невесела математика виходить. А питання ж поставлять. Обов'язково поставлять. Іловайськ мовчати не буде.