"Пандочка дня"

"Пандочка дня"

Зі святим вечором, парафіяни! Новини знов тривожні, що означає невпевненість та невизначеність у завтрашньому дні. Війна — це ж не стільки небезпека загинути, скільки безпомічність та залежність від дій інших. Війна — це стан постійної відповідальності за свої рішення: тікати, залишатися та пристосовуватися до ворога, або чинити опір до останнього бурята.

Але я зараз ось про що. Війна та її очікування — це можливість розкрити найкраще в собі, глибоко видохнути, уповати на Господа Бога, робити те, що повинен і нехай станеться те, що станеться.

В цьому милість Творця та благодать. Хто читає, нехай розуміє.

«Відкрий Господу свою дорогу, покладися на Нього, а Він потурбується:

виведе твою правду, наче світло, і твій вирок, наче полудень». (Пс. 36.5-6)

Так пише Книга. Які в мене є підстави не вірити їй?

Отже, з вірою та упованням приступаємо до пандів.

****************

1. Сьогодні офіційно оголошено про створення союзу УПА (України, Польщі та Великої Британії), спеціально для цього до нас прилітала рішуча Елізабет Трасс — та сама голова МЗС Британії, котра сумній кобилі Лаврову повідомила, що обʼєднане Королівство ніколи не визнає суверенітету рф над Ростовською та Воронезькою областями.

Пані Трасс прилетіла військово-транспортним літаком Boeing C-17 Globemaster III (на фото), якій крім неї привіз ще новітній інвентар для перетворювання загарбників на українській родючий чорнозем.


Також було оголошено про 1 млрд фунтів стерлінгів допомоги від Великої Британії.

****************

2. Сьогодні у посольстві рф у Києві щось горіло. Українці одразу кинулися на допомогу, принесли бензин та дрова.

****************

3. Євросоюз офіційно оголосив, що у найближчій перспективі (до 2025р) поміняє основного постачальника газу до Європи. Ним буде США. Тобто рф може зі своїм газом іти куди завгодно. До речі, там пів Сибіру ще не газифіковано. Хоча навряд це цікавить пуйла. Будуть просто спалювати в нікуди свій нікому не потрібний газ.

****************

4. Нижня палата парламенту Канади одностайно ухвалила постанову про підтримку України.

Парламенту Канади — респект. Це ж не німці якісь-то непевні.

****************

5. ЗСУ вперше провели навчання з модернізованими танками Т-64БМ2 (на фото).


На одному з полігонів в Харківській області підрозділи 92-ої окремої механізованої бригади провели ротні тактичні навчання з бойовою стрільбою. За сценарієм навчань, військовослужбовці ЗСУ тренувались відбивати наступ противника, котрий перетнув кордон в Харківській області.

Навчання пройшли успішно.

****************

На сьогодні все. Дасть Бог день, дасть і панду, а я, протоієрей Олександр Дедюхін вам про них розповім.

Не забувайте про комент, вподобайку та репост. Дякую.