"Пандочка дня"

"Пандочка дня"

Зі святим вечором, парафіяни!

Ніхто не обіцяв, що буде легко. Ви ж всі бачили картинку, котру розповсюджують сучросзмі: вибухи у Донецьку, евакуація дітей, черги у воєнкомат і над всім цим зловєщіє тіні злих бандерівців, озброєних до зубів НАТОвською воєнщиною.

Боюсь, що наступною картинкою будуть підірвані автобуси з дітьми та доблесні бурятські батири на танках, що рятують дітей.

Але давайте все одно до пандів, котрі палюбому є.

*************

1. Оголошена евакуація людей із ОРДЛО на расєю — це добре. Чим менше ватників тим легше буде реінтегрувати території. Інша справа, що цивільне населення постраждає. Але, напевно це від того, що колись втомилися «годувати всю Україну»

*************

2. Нідерланди ухвалили рішення про поставку Україні товарів військового призначення.

Таке рішення Кабінет міністрів Нідерландів ухвалив 18 лютого у відповідь на запит України щодо надання військової допомоги через загрозу нового вторгнення Росії.

Зокрема, йдеться про надання снайперських гвинтівок, шоломів, бронежилетів, радарів та металошукачів.

*************

3. Президент Порошенко постійно пропонує нові ініціативи. Так він заявив, що українські військові могли б тренуватися для використання зенітних ракетних комплексів Patriot на базі литовсько-польсько-української бригади, яка базується в Любліні.

Також Порошенко закликав надати Україні та Грузії ПДЧ до НАТО на саміті влітку 2022 року.

І це були б гарні рішення.

*************

4. Високий представник ЄС Жозеп Боррель сьогодні повідомив: «Європа повністю об’єднана навколо цього питання (санкцій рф). Санкції вимагають одностайності всіх країн-членів. Але сьогодні під час Європейської Ради, всі підтвердили згоду. Існує єдність у тому, щоб застосувати його (пакет санкцій)”

Це чудово.

*************

5. Маленька Словенія не Німеччина. Словенія приєдналася до країн, котрі надають військову допомогу Україні.

Міністр оборони Словенії Матей Тонін заявив, що країна надішле Україні техніку подвійного призначення на тлі небезпеки російської агресії.

Це як раз той варіант коли дрібниця, але приємно.

*************

На сьогодні все. Дасть Бог день, дасть і панду, а я, протоієрей Олександр Дедюхін вам про них розповім.

Сцарь пуйло пообіцяв по 10 000 деревʼяних кожному біженцю. І місце у наметі. Бачите, як їм погано жилося при Україні. Наголосували собі ОРДЛО і тепер будуть жити у наметах, ні в чому собі не відмовляючи.

Не будьте такими. Не полишайте молитви та допомоги ЗСУ.

Переможемо!