Петро Порошенко підписав закон про зростання зарплат і пенсій

Петро Порошенко підписав закон про зростання зарплат і пенсій

Президент Петро Порошенко підписав закон, який забезпечує підвищення пенсій, соціальних стандартів та заробітних плат працівникам бюджетної сфери. Про це йдеться в повідомленні АП, передають Патріоти України.

“Наша команда зробила все можливе, щоб вже з 1 вересня було забезпечено це зростання, нехай і на скромну величину від 13 до 18%”, – сказав глава держави під час підписання закону на засіданні Нацради реформ. Цей крок президент назвав першим результатом реального впровадження реформ, для здійснення якого влада зробила все можливе, повідомляє прес-служба.

“Фактично в умовах війни нам вдалося уникнути дефолту, досягти макрофінансової стабільності, стабілізувати банківську систему. Ми змогли, в тому числі і завдяки злагодженій, ефективній роботі, знайти кошти для того, щоб підвищити заробітні платні не з 1 грудня, а з 1 вересня”, – наголосив Порошенко.

Глава держави висловив впевненість в тому, що впровадження реформ сприятиме поліпшенню економічної ситуації. “Ми дійсно докладаємо максимум зусиль для того, щоб забезпечити і відновити економічне зростання. Я сподіваюся, що це відбудеться вже наступного року і забезпечить збільшення соціальних стандартів у ще ширших масштабах, ніж цей перший крок”, – сказав Порошенко. Як відомо, закон № 704-VIII “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2015 рік” Верховна Рада України прийняла 17 вересня 2015 року.