"Починайте дивитись на ситуацію без рожевих окулярів" - Mason Lemberg

"Починайте дивитись на ситуацію без рожевих окулярів" - Mason Lemberg

Виходячи з реакції на пост з географією Кримського перешийку, історією подій, тобто, очевидними фактами, значна частина людей намагається вирішувати (чи хоча б, впливати) на внутрішні проблеми в той самий спосіб як Зеленський вирішував проблему "тої сторони" до 24 лютого 2022: намагаючись ігнорувати, домовитись ітд.

За намаганням суспільства ігнорувати і домовитись, суспільство просрало ліквідацію закону, якого фактично не стало. І його не стало на всіх рівнях: від конституційного до побутового. Причому відбувається публічне і цинічне гвалтування закону: з призначенням відвертих чортів і чортиць, з ігноруванням відповідальності за вкрадені мільярди чи мільйони, з прощенням "слуг" які багатіють як на дріжджах ітд.

За намаганням суспільства ігнорувати і домовитись, суспільство і політики (поза кількома хто приймає рішення) просрало власну суб'єктність і можливість хоч якось впливати на рішення, що максимально важливо при таких "умах".

Тепер приходиться лиш дебільно гигикати, коли купляють барабани в бомбосховища (а що ти можеш зробити, якщо ти сам віддав свій зад під безлім використання найвеличнішого лідора) і витирати сечу з себе, коли тобі навіть аудитор каже, що яйця для солдата продавались не в кілограмах, а поштучно і по 17 гривень. Як і пальне, як і фляги, як і багато речей на десятки мільярдів.

Зато ти можеш ти можеш тішитися що кинув свої останні гроші їхнім подільникам і молодшим партнерам, які розказують тобі казки.

Але як і у випадку 24 лютого 2022, ігнорування проблеми і бажання домовитись з проблемою нічим добрим не закінчиться.

Нерівність, несправедливість, показна кастовість оточення гундоса тільки наростає. Ліквідація закону і намагання стати вище закону ліквідовує й запобіжники які рятували тих, хто стає вище закону, бо всі розуміють, що закон вже не врятує, його нема.

Огляністься назад на рік і подивіться як деградувало суспільство за цей період. Деградувало в усіх проявах, починаючи від світоглядного, закінчуючи ухилянням від армії тих, хто в перші дні йшов брати зброю в руки. І це не дивно в часи абсолютного піздєжа, нових квартир, будинків і машин "слуг народу цього" і коаліційних партнерів бойка з буфричем, й лисого жені в якого може потрапити снайпер.

Вони націлювались на короткий термін і договорнячок, а пішло так як мусило піти: з ріками крові і мінними полями. І в цій ситуації потрібно змінювати щось: або себе і свої підходи, свої звички, свою брехню і самовосхваляння, або суспільство. Себе вони змінити не здатні в силу багатьох причин, тому будуть пхатися в суспільство, шукаючи ворогів народу. Вже пхаються, вже призначають.

Далі їх буде більше, справи будуть йти гірше, бо себе міняти не будуть, кастовість, несправедливість і нерівність будуть наростати, ворогів народу ставатиме все більше.

Ігноруванням, бездумною підтримкою і потуранням і завдяки фейковим гнойним суспільним лідерам і змі, суспільство штовхнули в нове внутрішнє 24 лютого 2022 з невідомими подіями і невідомими результатами подій, які обов'язково настануть, цей розвиток подій, на жаль, вже не зупинити.

Єдине що можна зробити - це спробувати змінити розвиток подій на користь України. А для цього потрібно не завершувати щось в своїй голові, а почати дивитись на ситуацію без рожевих окулярів без пєтушиних прогнозів коли будемо в Криму, без ігнорування проблем і загроз. Хоча б для себе. Бо це допоможе бути дієздатним в хаосі, до якого ми самі себе впевнено ведемо під найвеличнішим керівництвом найвеличнішого лідера.