"Подивився на днях інтерв’ю командира роти з позивним «Фока» про фортецю Бахмут..." - Павло Вернівский

"Подивився на днях інтерв’ю командира роти з позивним «Фока» про фортецю Бахмут..." - Павло Вернівский

І там він сказав дуже цікаві слова: «Я б повірив, що це дійсно фортеця якби її будували. Я б навіть повірив… якщо ви подивитесь, то Бахмут знаходиться в низині…. і якщо б на висотках за Бахмутом будувались укріпрайони. За 8 міс там все можна було б залити залізобетоном 4 рази! Там можна було б побудувати 3 китайські стіни, якби було бажання.

І коли мені полковники розповідають, що ти не бачив. Ми все будуємо. Ну послухайте. Траншея, які викопана екскаватором, це не позиція. Це просто траншея, яку ще потім треба дообладнати.

Насправді за 8 місяців за Бахмутом можна було побудувати будь-що. І нічого з цього побудовано не було.

Бахмут тримався тільки тому що туди відправляли українці і які там гинули. Гинули в непідготовленому місці. Гинути, насправді, можна за різні речі. За щось загинути не соромно. А за щось… ти дивишся і не розумієш за що…»

І коли я дивлюсь такі відео, то не розумію одного. Чому, незважаючи на те, що про такі речі вже говорять відкрито, але суспільство залишається відкрито пасивним до цих речей? Чому на цей рахунок немає публічних скандалів, вимог відправляти у відставку причетних за цю ситуацію і вимог врахувати помилки, щоб не допускати їх знову?

А хочете я скажу чому виник Бахмут? Бо ніхто не зробив висновків з Лисичанська і Северодонецька. І з Бахмута ніхто висновків не зробив.