"Політичні новини - для простаків. Розумні читають новини економічні" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Політичні новини - для простаків. Розумні читають новини економічні" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Політичні новини - для простаків. Розумні читають новини економічні". Дуже люблю цю приказку, бо що б не казали, а політика дуже часто є продовження і віддзеркаленням економіки. Так от.

Щось дивне відбувається з економікою Росії. Паливну кризу пригадуєте? До речі - досі не вирішена. А тут - ще новина.

Протягом літа Росія кинулася ударно скорочувати витратну статтю свого бюджету. На 5% від запланованого, а з урахуванням інфляції - на всі 9%. Що це означає? Якщо я вам скажу, що бюджетні відомства і програми РФ недоотримали десятки мільйонів доларів - так більш зрозуміло?

Чому так? Бо на серпень поточного року дефіцит бюджету Росії вже сягнув 2,4 трильйони рублів. А заплановано на 2023 рік 3 трильйони. Тобто аби вкластися в дефіцитний (!!) бюджет, Росії треба скоротити свої витрати до кінця року на 15%, а з врахуванням інфляції на 22%. Уявіть що вам у витратах на місяць треба ужатися на п'яту частину. Відчутно?

От і для Росії буде відчутно. А як так вийшло?

А просто. Ні, це не тільки виплати родинам героїчно-загиблих російських орків. І не тільки збитки у наслідок прильотів наших БПЛА і дій російських партизан на Білгородщині. Це - наслідок "смішних санкцій". Про те що російська інфраструктура дихає на ладан писали задовго до вторгнення. А тепер чимало обладнання неохідного для ладнання і догляду закупити просто не можна. А це збільшує накладні розходи. А далі за принципом - з хати по нитці, жебракові сорочка.

Росія вже не вписується у свої втрати. І позичити їй нема де. І до речі, паливна криза - наслідок того що виробникам пального більше не компенсують "низьку ціну". Бо грошей - нема.

Далі буде.