Понад 2,5 тисячі велосипедистів взяли участь у велопробігу у Харкові

Понад 2,5 тисячі велосипедистів взяли участь у велопробігу у Харкові

Понад 2,5 тис. любителів велоспорту стали учасниками масового велопробігу, який відбувся сьогодні, 20 вересня, у Харкові, передають "Спектр новости" з посиланням на city.kharkov.ua.

Захід пройшов у рамках Європейського тижня мобільності, який проходить з 16 по 22 вересня.

Як зазначив заступник міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов, Европейський тиждень мобільності проходить у Харкові вперше, і сьогоднішній захід показав і Харкову, і всій Україні, що любителів велоспорту в місті дуже багато і міська влада приділяє велику увагу проведенню таких заходів.

Також заступник мера нагадав, що в Харкові почали покращувати інфраструктуру для велосипедистів. Прикладом тому стало відкриття вело-СТО, а також будівництво сучасної велодоріжки, яке почнеться в середині жовтня.

Євген Водовозов теж став учасником велопробігу і разом з усіма проїхав його маршрут ом - від пам'ятника Велосипедистові на Білгородському шосе до пл. Конституції.

Долучився до учасників спортивного свята і депутат міської ради Володимир Скоробагач. Він зазначив, що в Харкові проходить маса спортивних подій, які стають для любителів спорту справжніми святами.

«Сьогодні саме таке свято проходить для любителів велоспорту. З кожним роком велосипедистів у Харкові стає все більше і більше, і ми цьому дуже раді. Сам я теж їжджу на велосипеді, коли є вільний час, і з задоволенням беру участь у таких спортивних заходах», - підкреслив Володимир Скоробагач.