"ПОРОШЕНКО, "ПОЛУНИЦЯ" І ОБСТАВИНИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ПОРОШЕНКО, "ПОЛУНИЦЯ" І ОБСТАВИНИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

ЗЕботва щодо поїздки Петра Порошенка на фронт вперто мовчить, натомість включилися суто ватні канали. Вони уже розганяють мульку, мовляв Порошенко поїхав на фронт, через справу проти генерала Павловського. Що я вам на це скажу?

По-перше, треба бути закніченим ватником, аби не помітити як ГО "Справа громад" вже місяць збирає гроші на комплекс спостереження для 10-ї бригади ЗСУ. Навіть я кілька разів писав, що комплекс був куплений, в т ч за допомогою Фонду Порошенка.

По-друге, Петро Порошенко - народний депутат і керівник парламентської фракції, тому він може здіснювати будь-які маршрути всередині України. Тим більше - потягом-експресом, а не кортежем на пару десятків джипів, бо саме так виглядає "президент на велосипеді" в уяві Зеленського.

По-третє, я проявлю оригінальність. Я не буду обурюватися - я подякую ДБР за справу проти генерала Павловського. Бо саме завдяки таким справам ми дізнаємося, наскільки класно працювали тил збройних сил і окремі підприємства в часи Порошенка.

Нам розповідали, що Павловський задорого купував пальне? З'ясувалося, що пальне Павловський закупив дешевше ніж НАБУ, яке проти нього порушила справу. Генералів Шевчука і Марченка звинуватили в поставках "бронежилетів що прострілюються"? Жоден суд не підтвердив цього факту, а броніки цих типів у ЗСУ стоять на обзроєнні досі. Олега Гладковського звинуватили, що він налагодив закупівалю дефіцитних приборів у країні-агресорі? Йому з цього приводу не вручили навіть підозри. Гладковського звинуватили в продажі "МАЗ-Богданів"? З'ясувалося, що спеціально допрацьовані і адаптовані для фронту "МАЗ-Богдани", були набагато надійніші за КрАЗи і що продавали їх МО ДЕШЕНВШЕ ніж нині МО закувавує чисто білоруські МАЗи - цивільний варіант.

Я ніяк не буду проти, аби українці завдяки цим сканадалам, дізналися подоробиці про завод "Кузня на Рибальському" і про швидкі "Богдан". Наприклад, наскільки кораблі від "Кузні" були дешевші за ті катери, які нині МО купує за кордоном. Або, які швидкі змогли опертивно виготовити і поставити в частини за Зеленського? Кого роботою забезпечують нині - українські підприємства чи іноземні?

Переконаний - на нас чекає ще чимало дивовижних відкриттів. Розваляться ці справи в судах так само, як всі попередні. Звісно, за умови об'єктивного суду. Для того аби суд був об'єктивний і тричі думав перш ніж чинити беззаконня - існуємо ми. Ми всі.

Ситуація наразі виглядає так. Зеленський робить те, що мусить робити актор - знімається у відосиках. Його оточення намагається загасити скандали з вагнерівцями і з курсантками на підборах, справами проти чергових "корупціонерів Порошенка". Друзяки Портнова Татарови та Смірнови, під це діло блокують роботу підприємств, що справді важкий момент війни надали фронту якісну і недорогу техніку - на радість Москві. І голосять всі разом про "свиноборонпром".

А Порошенко їде на фронт аби робити те що робити мусить МО - забезпечувати безпеку бойової частини на фронті. І ще - везе "полуницю".

"Полуниця" тепер виглядає так. Тоже смачно - бійці таке люблять.