Порошенко заявив, що Україна не готова до вступу в НАТО

Порошенко заявив, що Україна не готова до вступу в НАТО

В даний час Україна не готова стати членом НАТО, їй необхідно підготуватися, але двері залишаються відкритими.

Про це президент Петро Порошенко сказав під час спільної прес-конференції з генеральним секретарем НАТО Йєнсом Столтенбергом, повідомляють Патріоти України.

Президент з головою Альянсу сьогодні провели відкриття міжнародних навчань Україна-2015 з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій в рамках програми “Партнерство заради миру” у Львівській області.

Навчання у рамках програми співробітництва між Україною та Альянсом проводитимуть на Яворівському полігоні у Львівській області. “Сьогодні унікальний день в історії відносин України з НАТО”, – заявив пан Порошенко. Він додав, що масштаби заходу є вражаючими: участь у навчаннях беруть 1100 рятувальників із 34 країн світу.

“Чи готова Україна стати зараз членом НАТО? Відповідь буде дуже простою: ні. Нам треба до цього готуватися. Чи готове НАТО, щоб Україна стала його членом? Відповідь буде такою: ні”, – сказав Петро Порошенко.

При цьому глава держави зазначив, що Україна повинна зробити все, щоб стати членом Євросоюзу, і критерії для членства в НАТО є такими ж. “Але двері НАТО для України залишаються відкритими з 2008 року”, – сказав президент.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що Україна зараз зосереджена на реформах і модернізації ЗСУ. “Потім, коли завершать ці реформи, Україна буде вирішувати, чи хоче вона подавати заявку на членство в НАТО. Якщо Україна подасть, тоді проведуть оцінку цієї заявки”, – сказав керівник Альянсу.