"ПОВЕДІНКА МОСКОВІЇ СЬОГОДНІ — ЦЕ НАСЛІДОК ДІЙ (БЕЗДІЯЛЬНОСТІ) ТРАМПА" - Олег Пономар

"ПОВЕДІНКА МОСКОВІЇ СЬОГОДНІ — ЦЕ НАСЛІДОК ДІЙ (БЕЗДІЯЛЬНОСТІ) ТРАМПА" - Олег Пономар

На Московії вийшла у світ дуже резонансна і програмно-фундаментальна стаття Владіслава Суркова, одіозного радника Путіна (лінк на неї є в першому коментарі). У ній Сурков каже, що модель політичного устрою, яка склалася на сьогодні, буде ефективним засобом виживання "російської" (як він її називає) нації усі наступні сто років. Сурков також є впевненим, що велика політична машина Путіна має значний експортний потенціал.

Тобто, ми бачимо, що простий КГБшно-кримінальний режим, який тупо вивозить і ховає на Заході трильйони доларів від розпродажу природних ресурсів, у Московії намагаються загорнути в якусь красиву теоретичну фундаментально-геополітично-економічно-ідеологічно привабливу обгортку.

А тепер порівняємо з тим, що вони писали три роки тому.

За часів Барака Обами вони писали, що Захід є дуже ворожим до Московії, хоче її знищити й розвалити, задушити економічно, військово та дипломатично, тощо. Адже Обама вводив пакет за пакетом дієві санкції, Обама створював, окрім економічного, інформаційний та дипломатичний тиск на Московію. У Московії говорили, що вони, як загнаний до кута щур, можуть стрибнути (ядерний удар).

Тепер, за Дональда Трампа, ситуація змінилася. Трамп дав їм спокій і впевненість, Трамп дав їм свободу дій та маневру, Трамп зняв з них напругу. Все це — наслідок п’яти зустрічей Трампа з Путіним без американських перекладачів, це абсолютна відсутність нових болісних санкцій США проти Московії за два роки, виведення військ із Сирії, скасування санкцій з компаній Олєґа Дєріпаскі, це заяви Трампа про те, що з Московією потрібно дружити і він хоче з Путіним дружити, тощо тощо тощо.

Це і є найважливіша послуга-оплата Путінові за допомогу Трампові на виборах 2016 року.

Подобається це комусь чи ні, але такою є реальність.

Доти, поки #Рашаґейт не поховає Трампа (а це станеться обов’язково).

Олег Пономар