"ПРИГОТУВАТИСЬ ДО УДАРУ" - Ростислав Павленко

"ПРИГОТУВАТИСЬ ДО УДАРУ" - Ростислав Павленко

Факти останнього часу - винищення громад прикордоння на Сумщині, Чернігівщині і Харківщині, удари по великих містах вглиб території, вчорашній і сьогоднішній масові ракетні обстріли, їхні наслідки, і можливе продовження - можуть мати і дуже тривожне пояснення.

Підготовкою до масованої російської атаки на фронтах, якою давно вже лякають російські пропагандисти.

Постійний тиск на всіх ділянках фронту не припиняється ані на день. Але ідеться про кидання росією в бій резервів із спробою організувати прорив.

Ми маємо бути до цього готові. Більше того, готовність зменшує шанси на реалізацію такого сценарію.

Тому -

1. Фортифікації. Не як "крадівництво-2". Не як потьомкінські села для селфі "слуг". Як всенародна кампанія - з звітами і демонстрацією ефективності. Російське комендування все одно все побачить з супутників. Але йому все одно. А от піхотний мскль має бачити, куди його женуть, і боятися.

2. Безпілотники. Розробки і виробництво. Боєприпаси звідусіль.

3. Мобілізація. Припинити перекидати цю тему на "депутатів і військових". Вести з суспільством серйозну розмову про потреби і про вирішення проблем, про які всі знають, але "в марафоні не побачиш і в телеграмі не прочитаєш". Масова домобілізаційна підготовка, інформаційно-роз'яснювальна кампанія.

4. Принципова зміна зовнішньої політики. "Використання всіх ресурсів і можливостей" (див. п.42 Резолюції Європарламенту на підтримку України). Говорити з партнерами мають усі. Лише так нас почують. Партнери не здогадуються, що "від держави може говорити лише Зеленський, Стефанчук і менеджери". Вони хочуть чути націю. А представництво нації не монополізується.

Нам зараз - "їхати", а не "шашечки". Бо корисні ідіоти загинуть в тій самій ямі, що й їхні опоненти, яких вони так завзято нє пущалі.

5. Виробництво і задіювання будь-яких механізмів для залучення коштів та інвестицій. "Гусака щипати" будете після війни. Зараз час їх приманювати, а не відлякувати.

Все, що сприяє цим діям - має підтримуватись, від кого б не виходило.

Все, що зриває - це робота на ворога.

Слова "зараз буде важче, ніж у 2022" - це не слова. Це реальність.

У 2022 влада чути не хотіла. Зараз теж не хоче.

Готуймось.