"Про хоробрість і керівництво Офісу президента" - Аліса Юрченко

"Про хоробрість і керівництво Офісу президента" - Аліса Юрченко

Уже не вперше дізнаюсь, що після виходу розслідування Bihus.Info про когось із керівництва ОП, там збирають off the rec з журналістами. На нього фігурант матеріалу приходить з німбом. І розповідає, наприклад, що його гарантовано замовили, тому що він, ризикуючи всім, бореться з олігархами.

Характерна, я б сказала - неповторна - особливість таких зустрічей в ОП - авторів розслідування на це свято хоробрості ніколи не кличуть.

Навіть так: спершу відважно відкидають пропозицію поспілкуватись до виходу матеріалу. Думаю, тому що чесна відповідь на надіслані заздалегідь запитання не дозволить виглядати лицарем на коні. А потім, після публікації, збирають закриту тусовку, щоб накинути хворобливих вигадок за відсутності автора.

Така зустріч “без авторів” сталася після того, як я поцікавилася у Андрія Єрмака, яким чином його колишні партнери по бізнесу потрапляють на посади, що не мають жодного стосунку до сфери повноважень керівника ОП.

Так сталося і після матеріалу про те, як сонячні станції близького оточення заступника Єрмака Шурми отримували від держави гроші, генеруючи електрику в окупації - навіть влітку 2023-го.

Я, звісно, не можу заборонити сміливим людям продукувати безглузді фейки за спиною. Це питання честі згаданих осіб.

Тому пропоную нелінійне рішення. Медаль цим хлопцям - за відвагу;) (с)