"Про книжки, логіку і чарівний підсрачник" - Віталій Гайдукевич

"Про книжки, логіку і чарівний підсрачник" - Віталій Гайдукевич

Ви тільки оцініть, як стрімко змінився вітер? Лише два дні тому Володимир Зеленський відповів на петицію-вимогу "підпиши закон 2309-ІХ". Відповів після року ігнору і типово для людини якій не до стратегічного мислення (він це сам колись сказав про себе):

"Закон України № 2309-ІХ … був підтриманий та прийнятий Верховною Радою України, водночас щодо його підписання висловлено низку застережень. Зокрема, Міністерством юстиції України (!) було запропоновано застосувати до згаданого Закону право вето (!), оскільки закладені в ньому норми щодо ввезення та розповсюдження видавничої продукції, випущеної у світ мовою держави-агресора, матимуть ознаки невідповідності (!) частині третій статті 10 та частині другій статті 24 Конституції України".

Перекладаю з чиновницько-крутійської мови на людську:

"я не хочу підписувати цей закон і зараз напишу кучу банальних відмазок".

По суті Банкова вирішила прикрити відсутність політичної волі переведенням стрілок на Європу, типу це там хтось образиться\обуриться (насправді ніт).

Природня реакція небайдужої спільноти - обурення.

І от сьогодні нова позиція Президента:

"Підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення обмежень на ввезення та розповсюдження видавничої продукції, що стосується держави-агресора, Республіки Білорусь, тимчасово окупованої території України". Вважаю закон правильним" (с). https://life.pravda.com.ua/culture/2023/06/22/255005/

Емммм... Що змінилося за дві доби? В геройському махачі з реальністю Мінюст на пару з МЗСом в дві доби "переконали Європу", що книгодрук окупанта несе загрозу Україні? У нас два Зеленських, які мають протилежні точки зору на предмет? Президент дозрів і передумав? Чи радники-технологи повідомили Єрмаку, що відмазку не сприйняли і вона нагрібає негатив на перше крісло, тому офіційна позиція стрімко перевзулася? Яка логіка і природа явища?

Ні, без жартів - краще пізніше, аніж ніколи. Це добре, що Президент підписав закон. Зробив би він це одразу чи раніше, отримав би безумовний іміджевий профіт.

Навіщо намагалися пропетлять? Х\з.

По фіналу:

1. реакція, громадське обурення, критичні дописи і ефіри є важливим та, часом, дають результат.

2. все це моніторять і в разі критичностіт під це підлаштовуються на Банковій, щоб добрати балів лояльності.

3. "підлаштовуватися" не дорівнює "усвідомлено просувати суть".

Що більше не мовчатиме небайдужий пласт суспільства, то більше шансів врятувати ситуацію.

Чи готові "не мовчати" підприємці щодо 8401?