Про культуру та інформацію

Про культуру та інформацію

52 день війни.

Моє особисте бачення.

1. Всі ЗМІ- виключно українською. Крім мов корінних народів та ЗМІ, що видаються мовами країн ЄС. Та ЗМІ спеціалізовані наукові філологічні та пов'язані з вивченням мов.

2. Шоу-бізнес, кино, театр - виключно українською та мовами корінних народів. У випадку фестивалей та гастролей театр та кино з синхронним перекладом або субтитрами українською або англійською, шоубіз - крім мов двох держав-агресорів.

3. Документообіг українською, англійською.

4. Книговидання у відповідності до закону про мови, не менше 50% українською, найближчі 5 років, але російською не більше 20% і тільки тексти, створені громадянами України, з аналогом українською. Через 5 років - тільки мовами України і світу крім російської та білоруської.

5. Книжкова торгівля - крім книжок, виданих в РФ та Білорусі, та в Україні з макетів, створених в РФ та Білорусі, або за участю видавництв та фізичних осіб з РФ та Білорусі, крім осіб, що є офіційно зареєстрованими політичними біженцями з цих країн, це стосується в тому числі і букіністичної торгівлі, стихійних ринків та маркетплейсів.

6. Бібліотеки. Прийняття державної програми поступової заміни фондів. Термінове вилучення книжок російських видавництв, що знаходяться під санкціями.  

На фото - бібліотека на Чернігівщині після "денаціфікації" росіянами

Можете критикувати за наявність формату збереження російської в книговиданні для українських авторів.

Красовицкий Александр