"ПРО ЛІКИ НА ОСНОВІ МЕДИЧНОГО КАНАБІСУ" - Олена Монова

"ПРО ЛІКИ НА ОСНОВІ МЕДИЧНОГО КАНАБІСУ" - Олена Монова

Раптом дізналась, що Бужанський, Влащенко і ще декілька оберемків прілої вати з усієї сили топлять проти законопроекту про медичний канабіс. Так шо аж майка завертається. І у мене впало забрало. Воно в мене завжди падає, коли якась худоба починає витоптувати ті нещасні паростки притомного, яке має змогу якось пробитись в нашій Раді.

А ці кончені уєбні тулять таку невимовну жесть в якості аргументації проти законопроекту, щось про зовнішнє управління (прівєт, хйло), про те що американці хочуть знаркоманити наших дітей і зробити з України слухняну колонію, населену упоротими, все в кращих традиціях лютого совкового агітпропу, в мене вже очі репнули від того делірія.

Ясно, що таке масоване бомбардування відбувається не просто так, а ватяних опудал зробили медійними головами для лобіювання блокування законопроекту.

Так от що я маю сказати з цього приводу.

Ліки на основі канабісу весь цивілізований світ вже давно застосовує в якості знеболювального, і це набагато безпечніше та ефективніше, ніж важкі знеболювальні, які вже застосовуються в Україні. Існує ціла низка хвороб і станів, при яких препарати на основі канабісу є фактично безальтернативними безпечними ліками.

В умовах нашої країни це особливо важливо зокрема і для ветеранів війни, яким потрібно лікувати посттравматичний стресовий розлад, вгамовувати біль. Чому вони зараз повинні шукати собі марихуану на чорному ринку, якісь завезені контрабандою препарати? Потрібна цивілізована система, як це вже є у десятках країн.

В нашій країні — як і в будь-якій іншій — доступні для відповідних пацієнтів дуже сильні знеболювальні, зокрема і опіоїдні препарати. Ця система працює, існує відповідний контроль. Так, існує людський фактор, існує кришування і продаж наліво, але навіть попри це ніхто всю країну опіоїдами в результаті не завалив, як лякають довбні, опонуючи легалізації ліків на основі канабісу. Мало того, взагалі не йдеться про легалізацію марихуани для «пустіть паровозика» (хоча і це дискутабельне питання) — наразі про це немає мови і немає жодних законодавчих пропозицій.

Зараз йдеться ВИКЛЮЧНО ПРО ЛІКИ НА ОСНОВІ МЕДИЧНОГО КАНАБІСУ, які не створюють власне наркотичного (психоактивного) ефекту. Та блдь стероїди Бужанського тоді більший наркотик, ніж медичний канабіс. А головні опоненти та лобісти критики цього законопроекту — це криміналітет, якому вигідно, щоб залишався чорний ринок обігу справжньої наркоти.

Криміналітету срати на страждання пацієнтів і безнадійно хворих, йому треба, щоб все залишалось, як є: пацієнти без легальних ліків, а бандоси з баблом від чорного ринку. Тому і забивають законопроект ще на стадії першого читання. Такіє дєла, всрата підкуплена криміналом ватка.