"Про попередження британської розвідки" - Зоя Казанжи

"Про попередження британської розвідки" - Зоя Казанжи

З приводу останнього мого посту, де мова йшла в тому числі і про попередження британської розвідки.

Певне, ви вже забули, як у жовтні 2020 року президент Зеленський здійснив тріумфальний візит в Британію. Тому нагадаю.

Нашому влаштували теплий прийом. Під час якого не лише підписували документи про стратегічне партнерство. Подружжя Зеленських приймали герцог і герцогиня Кембриджські в Букінгемському палаці, йому тис руку, обіймав і всіляко демонстрував свою прихильність Борис Джонсон.

Про все це писали британські, українські і світові медіа.

А от за кулісами залишилась одна важлива зустріч. Яку ніяк не афішували - з новим главою МІ-6 Річардом Муром.

А далі інсайди, про які, звісно ж, написали українські медіа.

Бо якраз існуюча свобода преса дозволяє оприлюднювати ВСІ оборудки влади. Ну, як з Оманом було, памʼятаєте?

Варто сказати, що глава британської розвідки не кожний день зустрічається з керівником держави. Правильніше буде сказати, що дуже рідко це робить - пару прикладів за всю історію існування таємної структури.

А з нашим зустрівся. Жодного представника офісу президента, які входили в склад української делегації, на зустріч не допустили.

Тому що мова йшла якраз про них.

Глава МІ-6 обговорював три основні теми. Перші дві - про атаку на антикорупційні органи і спроби взяти їх під контроль з боку влади; про ситуацію на сході і дії росії, а от третя тема була цікавішою.

Йшлося про оточення Зеленського, не тільки офіційне, а й неформальне, яке має значний вплив на главу нашої держави. Британці бачили і бачать витік інформації.

Зеленський все почув і прекрасно зрозумів.

Повернувшись і отримавши багато питань з цього приводу, відповів на них. Під час свого візиту на Одещину. Він сказав, що деталі не може розкривати, що зрозуміло. І що під час зустрічі з представниками Секретної служби розвідки в межах його нещодавнього візиту до Великої Британії обговорювалася проблема дезінформації та фейкових новин.

Ось така фігня, малята. То вже потім був вагнергейт. І багато що було потім. Незмінним залишається оточення президента - формальне і неформальне. І саме до дій оточення найбільше питань.

Точно так Янукович тримався за Захарченка і Азарова. І воно йому точно не допомогло.