"Про пріоритети" - Роман Донік

"Про пріоритети" - Роман Донік

Я по суті своїй дуже цинічний. І коли за щось берусь, то дуже ефективний. І от коли я за щось берусь, то я вимикаю емоції і відношусь до всього як калькулятор. Особливо на війні. Бо війна, окрім всього (а скоріш в першу чергу), це бісові цифри, алгоритми дій, та математика. І окрім людей, їх героїзму, витримки та самовіддачі, є все інше. Зброя, боєприпаси, провізія, транспорт, засоби розвідки та спостереження, амуніція і так до обіду перелік. І от без всього іншого, ефективність людей знижується майже до нуля. Бо з голими руками проти танка, то в кіно. Або без снарядів. Або без розвідки з неба та коригування. Війна це люди, та складний ланцюг взаємодій ресурсів, їх кількості та людей. Піхота без підтримка артилерії дуже вразлива. Артилерія без розвідки, дорозвідки та коригування не дуже ефективна. Артилерія без сучасного зв'язку, об'єктивного контроля та мобільності, то ефективність 2 світової.

 В нас повномасштабна війна з повномасштабним вторгненням однієї з самих здорових за розмірами армій світу. У нас лінія фронту з інтенсивними боями на тисячі кілометрів. В нас кілька ділянок фронту, де дуже важко. Дуже. І вони всі взаємозв'язані. Встоїмо і почнемо розвивати успіх на одному напрямку, на іншому ворог вимушений буде зменшити тиск. А там вже і про контрнаступ можна буде думати.

І саме тому, що в нас повномасштабна, глобальна війна в масштабах України, ми не можемо малоефективно допомагати всім потроху і по суті нічим взагалі. Бо то не вирішує проблеми. То крапельний полив який зараз в фазі інтенсивних боїв малоефективний. А нам, для того щоб перемогти, потрібно бути не просто ефективними, а мегаефективними. Бо нас закидують масою. Людською, залізяччям, та вибухових речовин. Протиставити цьому ми можемо тільки ефективність.

 І просто допомога партнерів не допоможе. Треба її навчитися ефективно використовувати. І ми вчимося. Нам прийшли чешські снаряди 152 мм, які називають "довгоносиками". Бо вони відрізняються за формою та вагою. В мануалі, який нам дали, була або помилка при перекладі, або перекладала цивільна людина. І був лаг з формуванням зарядів. По простому - снаряд летить не так, як книжка пише. Інколи до сотень метрів. І коректура не можлива. А артилеристам 93 бригади так стріляти навіть якось соромно. Довго казати нема чого слухати. За два дні, знайшли через десяток чеських друзів (@Магомед Ториев Pravda vítězí!), фахівців офіцерів, знайшли під Ізюмом в полях артилеристів, які володіють англійською та чеською мовою, влаштували розбір та спілкування, а через два дні (з підтвердженими результатами) ми вже відправили методичку по формуванню зарядів на ці снаряди керівництву для розповсюдження та впровадження. На виході маємо сучасний та стабільний боєприпас в якого відхилення не більше 50, 60 м. Коректури 20, 30 метрів на дальності 16 км. Вже й під Ізюмом нашинкувати встигли ворога. Це про ефективність. Без ефектної розвідки артилерія малоефективна. Без ефективної артилерії піхоті дуже і дуже важко. Кожен вдалий артилерійський удар, це робота волонтерських БПЛА, транспорту та часто засобів зв'язку. А ще це втрати. Тих самих БПЛА, транспорту та засобів зв'язку. Хлопці лазять в сіру зону, забирають збиті коптери, ризикуючи життям не тому що безбашені відчайдухи. А для того, щоб відправити в ремонт. Бо кожен коптер в сучасній війні на вагу золота. Бо кожний коптер, то врятовані житті наших хлопців, та ефективна робота артилерії. В нас зараз в пріоритеті артилерія та піхота. Ми не можем обійняти нескінченне. Ми можемо бути максимально ефективними там, де нас вистачає. Якщо почнемо "обо всьом і ніочом", то буде фігня. В нас в пріоритеті 93 бригада (Ізюмський напрямок), арта старшого начальника ОУВ Слобода, організм Великокнязівської артбригади, та зараз на Слобожанщині дуже інтенсивні дії веде 127 бригада ТРО. Б’ється і під Ізюмом і під Харковом тисне ворога до кордону.

Здобудемо перевагу тут, стане легше на інших напрямках. Переключимося за військами і ми.

 І в нас, на жаль ті ж самі потреби. Автомобілі 4х4 в доброму технічному стані, мікроавтобуси з високим кліренсом.

Коптери - найкраще - DJI Maviс3 (комбо або з додатковими батареями), Autel EVO II Pro V2 з додатковими батерями (Якщо є можливість вибору, то з тепловізором. Або тепловізійну голову окремо). Акумулятори на дрони Autel EVO II Pro V2 та DJI Mavic3. Всі свіжі версії DJI та Autel підуть в роботу під різні задачі. Китай заборонив продаж Україні, але щедро постачає всім нашім сусідам. З активацією проблем не буде. З аероскопами теж, бо вже є розробка українських фахівців, яка робить мавіки невидимим для аероскопів.

Прилади спостереження: тепловізійні, нічного бачення.

Передали Холодноярцям під Ізюм 4 автівки. Користуючись нагодою, не морочили голову з заправками, а викликали людей з каністрами)). Переваги горизонтальних зв'язків. На жаль за останні дні дві автівки, з раніше переданих, втратили під Ізюмом. Війна ресурсів.

Дякуємо всім хто допомагає. Дякуємо за розуміння.

PayPal [email protected]

[email protected]

5168 7451 1010 5332

4731 2196 1942 3175

Донік Р

Перекази на картки з інших банків можуть глючити. Тому-

Альтернативні реквізити для переказів в гривні по посиланню

https://www.facebook.com/donikroman/posts/5079477435436568