"Про те як танковий завод, а з ним і цілий Укроборонпром бояться 50-кілограмову Тетяну Доцяк" - Тетяна Доцяк

"Про те як танковий завод, а з ним і цілий Укроборонпром бояться 50-кілограмову Тетяну Доцяк" - Тетяна Доцяк

Днями ми, Факти, видали сюжет про виготовлення й ремонт танків, в тому числі й для параду. Мова йшла про те, що завод Малишева мав виготовити один єдиний танк Оплот, а разом з бронетанковим заводом модернізувати дванадцять танків Т-64. Ми розказали, що терміни зірвані, показали як виглядає Оплот, який вже мав бути готовий - недоварений навіть корпус. Також показали і розповіли, що з 12 комплектів для танків Т-64 Малишева передав на бронетанковий лише три - це переварені корпуси і двигуни з комплектуючими.

Після виходу сюжету в ефір на заводі відбувся переполох, вирішено кинути на танки всі сили, залучити до виготовлення і модернізації танків потужності Турбоатому, який не входить до Укроборонпрому і який танки, звісно, не виготовляє, і конструкторське бюро Морозова, який, до речі, також не встигав з виготовленням БТРів. Але раз в медіа шуміха з танками, треба терміново робити танки.

А паралельно таємно розіслали смски журналістам місцевих і національних видань про брифінг і зйомку на заводі, і попереджали не повідомляти мені про захід. Я, звісно, про це дізналася, і захотіла акредитуватися - без акредитації на завод не потрапити. От тільки прессекретар заводу Малишева, який до цього відповідав на телефон, і в смс в месенджерах, і був більш-менш френдлі, увімкнув повний ігнор, а на звернення продюсерів відповідав, що на нараді, хоча тим часом акредитовував інших журналістів. Пресслужба Укроборонпрому взагалі заявила, що про брифінг нічого не знає.

От і зараз ми чекаємо відповідь на запити, про терміни Укроборонпром відповідає: "Ваш запит обробляється" (минулого разу це тривало півтора місяця). Я не буду в цьому дописі згадувати про рівень зарплат менеджменту Укроборонпрому і нагадувати про якість їхньої роботи, не буду наводити для прикладу рівень зарплати працівників заводу і нагадувати про постійні затримки з виплатами. Я просто наведу один приклад - коли навесні нас не пускали на завод, ми все одно зробили сюжет і знайшли можливість розказати що насправді відбувалось на заводі.

Я це до чого. Укроборонпром хоче, щоб все в сюжетах було "красиво", вони так і кажуть. А завод Малишева хоче, щоб ми показували позитив. І разом впевнені, що я працюю на якогось ворога.

А я працюю у Фактах ICTV і просто хочу, щоб танковий завод робив танки.

Тетяна Доцяк