"ПРО ВОРОГІВ УКРАЇНЦЯ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ПРО ВОРОГІВ УКРАЇНЦЯ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

В далекі часи коли Сергій Притула ще не грався у політика, а був єдиним україномовним учасником «Камеді-Клаб», він тішив глядачів гуморескою «Про ворогів українця», де на першому місці був сусід. Нині колишні та діючі шоумени з «Кварталу-95» явно вирішили зробити репліку на номер Притули. І от який перелік ворогів українця складається, згідно дописів професійних прибічників чинної влади – почасти матюкливих і дебілкуватих.

 США, країни НАТО і взагалі колективний захід. Це – вороги. США надали Україні $650 мільйонів військової допомоги, з яких 250 т зброї та спорядження вже прибули до Києва, в т ч 80 пускових установок «Джавелін» і 450 ракет до них. Це все – аби нагнітати напругу навколо України. Латвія з Литвою надали Україні ПЗРК «Стінгер» - це аби посіяти паніку та завдати удару українській економіці. Британія надала Україні 2000 ПТРК «Нлоу» - це аби Захід не впроваджував проти Росії ще більше санкцій і не приймав Україну до НАТО, бо де це бачено, аби Незалежність України відстоювали українці, а не країни Заходу? Шанувальники ЗЕ, які 5 років втомлювалися від війни на дивані – підтвердять.

 Не менш небезпечним ворогом українця є ті українці, які дякують Заходу за надану зброю. Бо в Україні уже все стрімко дорожчає і дорожчатиме надалі, економіка руйнується, рівень життя – також. Винний в тому, звісно, Захід бо він зруйнував економіку України панікою про війну, а грошей аби українці жили як у Фінляндії – не дає. Бо давно відомо. В Україні все було чудово! Україна два роки провалювала підготовку до опалювального сезону, виснажила нещодавно прибуткову Укрзалізницю, в’їжджає наразі в новий локдаун через провалену вакцинацію, почала купувати електрику в Білорусі, влізла в борги – а потім прийшов Захід, посіяв паніку і економіка України зруйнувалася. А ці - дякують Заходу! Вороги!

Вже більше тижня читаю все це на зелених пабліках.

 Третім в переліку ворогів українця стоїть п’ятий президент Петро Порошенко. Порошенко – це хитрий ворог. За нього в Україні економіка зростала, Укрзалізниця та Нафтогаз були прибуткові, армія вдягнула нову форму та здобула реформу харчування, Україна отримала Безвіз та перемогла Москву в Стокгольмському арбітражі, була запущена децентралізація і зменшувалася корупція, на відміну від зараз. Навіть збудували за Порошенка цілий Бескидський тунель, а не половину мосту, які чинний президент відкриває уже вдруге. Навіть вугілля Порошенко закупив на шахтах з українською реєстрацією, що платили податки в український бюджет (замість купувати електрику в Білорусі), та так, що тепер його не можна за це посадити! Порошенко потайки контролює все! Генпрокурор відмовляється підписувати Порошенкові підозру, судді – виносити Порошенкові вирок, поліція – розганяти його прибічників, тітушки – збиратися за бабло, а журналісти – писати про закриту Ліпецьку фабрику а не про серіал «Свати». Ну хіба не ворог?

 Навіть зустрічаючи Зеленського, Порошенко єхидно посміхається, ніби хоче запитати: «Вова, тортика хочеш?»

 Порошенко ворог ще й тому, що підступний Захід спить і бачить, як би зруйнувати в Україні економіку, здійняти масові протести через тарифи і привести до влади знову Порошенка! Російські експерти уже волають про це! До речі про Росію.

 Росія – це сумнівний ворог. Чому сумнівний? Тому що є чималі сумніви, чи є Росія ворогом для чинного українського керівництва? Бо як так може бути, що весь світ горлає про військову загрозі для України, а заперечують її керівники Росії і України? Представник Росії в радбезі ООН доводить що загрозі для України від Росії нема і посилається на… президента України. На те як Зеленський закликав Захід не нагнітати напругу, бо вона шкодить українській економіці. Представники Росії цитують секретаря РНБО, Міністра оборони, керівника президентської фракції у ВР – і всі говорять що загрози з боку Росії нема!

 Вам зрозуміло хто справжні вороги українця? Ви не згодні? Тоді ви теж ворог українця. Принаймні того, який підтримує чинну владу.