"ПРО ЗВЕРНЕННЯ ДУМИ ДО ПУТІНА: ЧОМУ СЬОГОДНІ Й ЩО БУДЕ ДАЛІ?" - Алексей Панич

"ПРО ЗВЕРНЕННЯ ДУМИ ДО ПУТІНА: ЧОМУ СЬОГОДНІ Й ЩО БУДЕ ДАЛІ?" - Алексей Панич

Чи готовий Путін негайно визнати "ЛНР" та "ДНР" незалежними державами?

Не негайно.

Сьогоднішнє звернення Думи до Путіна - це не тільки ляпас Шольцу (хоча у цьому для Путіна є самоцінна насолода: він дуже полюбляє принижувати європейських лідерів, особливо Німеччини та Франції, бо знає, що вони проковтнуть всі приниження і все одно з ним чемно розмовлятимуть - адже він сильний, а вони поряд з ним слабкі). Але ще більше це шантаж все того ж Шольца. Сьогодні питання стоїть не про негайне визнання "ЛНР" та "ДНР", а про те, хто що запропонує Путіну, аби він цього (поки що) НЕ робив.

Тобто йде звична для Путіна торгівля відмовою від ним же щойно створеної нової загрози.

Якщо вдасться щось істотне виторгувати за згоду поки що не піднімати ставки на цей рівень - ОК (наприклад, жорсткий примус України виконувати "мінські домовленості" в їхньому російському тлумаченні). А якщо ні - навіть визнання "ЛНР" та "ДНР" _НЕ БУДЕ_ порушенням тих "червоних ліній", навколо яких Байдену, не без зусиль, наразі вдалося сколотити єдиний фронт західних держав. (Побіжно скажу: які ж недалекоглядні дурні всі ті, хто разом із Банковою закидав Байдену побічні ефекти для України від цих геополітичних "ліків"!). Бо там йдеться лише про "нову масштабну збройну агресію Росії проти України", і ні про що інше (чи менше).

Тобто на загрозу визнання "ЛНР" та "ДНР", як і на саме визнання, якщо й коли воно станеться, жодної готової відповіді Путіну в Заходу наразі немає. Треба наново всім зі всіма домовлятися. А максимальна швидкість руху колони, як відомо, дорівнює максимальній швидкості найповільнішого транспортного засобу в колоні. Якщо раптом всі домовляться опиратися на неприйнятно високому для Путіна рівні - він завжди зможе зупинитися і шукати слабку ланку деінде. Якщо ні - отже, можна далі тиснути на цю ланку, яка виявилася відносно слабкою. Наприклад, наступним кроком можна буде відкрито ввести в "ЛНР" та "ДНР" російські війська _на прохання їхніх урядів_, а потім погрожувати підтримкою "незалежних армій ДНР та ЛНР" в їхніх планах відвоювати собі всю територію Донецької та Луганської областей (яка є їхньою відповідно до їхніх "конституцій").

Якщо зовсім коротко: Путін промацує, що ще він може зробити, не наражаючись на вже визначені абсолютно жорсткі "червоні лінії", визнані всією коаліцією західних держав (мінімум США+ЄС). І буде робити це далі.