"Прочитав новину, що російський «Обухівський завод» вже з липня почне випускати 2-3 тис квадрокоптерів" - Павло Вернівский

"Прочитав новину, що російський «Обухівський завод» вже з липня почне випускати 2-3 тис квадрокоптерів" - Павло Вернівский

І це лише один завод.

Про реальні об’єми виробництва дронів в Росії можна лише здогадуватись, але давайте припустимо, що скоро вони будуть взмозі випускати 10 тис, може й навіть 20 тис безпілотників в міс.  

В той же час, в Україні власне виробництво розвивається дуже повільно. Незважаючи на пафосні заяви наших урядовців про розвиток цього напрямку та виділені кошти, багато виробників по різним причинам не можуть збільшити виробництво. І зараз найпопулярнішим дроном у ВСУ залишається імпортний китайський Мавік, який все важче і важче дістати.

А тепер давайте припустимо, що через півроку росіяни зможуть випускати 15 тис дронів в міс. В той час Україна, в кращому випадку вийде на об’єми виробництва в 2-3 тис!

Знову ж таки, це лише мої припущення і реальні цифри можуть бути інші, але я думаю, що ті хто знає ситуацію зсередини, то розуміють цю тенденцію.

Тобто, вже через півроку Росія отримає повну перевагу над Україною у виробництві дронів. Чим це нам загрожує? Здогадайтесь самі.