Прогноз погоди в Україні на 30 травня 2021 року

Прогноз погоди в Україні на 30 травня 2021 року

Погода в Україні 30 травня буде багатою на дощі та грози. Лише у південних областях синоптики обіцяють сонячну та безхмарну погоду.

Залишити парасольки та дощовики вдома можуть жителі Миколаївщини, Одеської, Херсонської областей, а також Криму. У решті українських регіонів слід бути готовими до опадів.

Також саме на Півдні стовпчики термометрів піднімуться до найвищих позначок. Тепло буде і на Сході. Найбільше повітря прогріється на Луганщині, Донеччині, Запоріжжі, а також Херсонщині та у Криму. Тут обіцяють + 23...+25. На Миколаївщині та Дніпропетровщині – +22...+24. Дещо прохолодніше у Одеській та Харківській областях – + 21...+23.

Найпотужніші опади метеорологи прогнозують у західних областях. Сюди разом з негодою прийде і похолодання. Найхолодніше буде на Закарпатті та на Буковині +15...+17. Така сама ситуація і у Київській та Житомирській областях. На решті території України температура коливатиметься у межах +16...+20.

Щодо Києва, то 30 травня у столиці дощитиме, температуру обіцяють у межах +15...+17. Пориви вітру сягатимуть 7 – 12 метрів на секунду.