Програмі субсидій з наступного року збільшать фінансування

Програмі субсидій з наступного року збільшать фінансування

У Держбюджеті на 2016 рік можливе збільшення суми коштів на субсидії. Загалом, під державною програмою соцзахисту, внаслідок підвищення ціни на газ, зможуть опинитися близько 13 млн українців.
субсидії

У Держбюджеті на наступний рік планується на виплату субсидій виділити понад 40 мільярдів гривень. Про це повідомив Міністр соціальної політики Павло Розенко.

«Очевидно, ця цифра становитиме десь 43 млрд грн», - сказав він.

Пан Розенко також проінформував, що на сьогодні субсидії вже оформили приблизно 8 млн осіб.

Він зазначив, що коли розпочиналася реформа системи субсидій і закладалися кошти в Держбюджет, Мінсоцполітики розраховувало, що до жовтня до системи субсидій буде залучено близько 3 млн домогосподарств, а з початком опалювального сезону - ще 1- 1,5 млн домогосподарств.

«Тому ми фактично рухаємося за графіком. Прийде 4 млн - добре, прийде 4,5 - без питань, але якщо прийде і 7 млн, ми всіх візьмемо в програму субсидій, і ці люди будуть захищені», - запевнив Міністр.

Окрім того, за словами Павла Розенка, приблизно 4 млн людей наразі мають пільги по житлово-комунальних послугах. «Загалом, очевидно, ми вийдемо на цифру 11-13 мільйонів громадян, котрі перебуватимуть під державною програмою соцзахисту внаслідок підвищення ціни на газ», - підсумував він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Уряд пообіцяв боротися зі всіма, хто намагатиметься знищити програму субсидій. І очікує до початку опалювального сезону надати субсидії ще одному мільйону громадян. Загалом, для виплати субсидій Уряд передбачив 24,5 мільярда гривень.