Путін програв війну, а Україна буде в НАТО. Статус Вагнера і зустріч з Пригожиним Суботній політклуб

Путін програв війну, а Україна буде в НАТО. Статус Вагнера і зустріч з Пригожиним Суботній політклуб

Залужний: Ми будемо вбивати ворога на його території, але власною зброєю - WJ. Залужний про звільнення Криму: Щойно в мене з'являться засоби, мене ніхто не зупинить. Україна отримала від США касетні боєприпаси: де вони можуть бути використані. Надання Україні зброї є важливішим, ніж гарантії безпеки НАТО — Столтенберг. Нова зброя для ЗСУ: чи дійде справа до ракет ATACMS. Президент Чехії: Вікно можливостей на фронті є до кінця року – потім переговори. Зброя для України: Європарламент ухвалив остаточне рішення про виробництво боєприпасів. Криза в армії РФ: командувача 58-ї армії Попова звільнили за критику Шойгу. Суровікін, Попов, Цоков: що сталося з генералами армії Росії. Суровікін усе ще заарештований, у РФ поки не вирішили, що з ним робити - Дождь. Говорили 3 години: навіщо Путін зустрічався з вагнерівцями після заколоту. Міноборони Білорусі: вагнерівці вже тренують наших військових. В ефірі телеканалу Еспресо Тарас Березовець - політтехнолог, офіцер Першої окремої бригади спецпризначення ім. Івана Богуна.

Саміт НАТО у Вільнюсі: зелене світло - Швеції, жовте – Україні. Підсумки Саміту: Рада Україна-НАТО, скасування ПДЧ, більше зброї. Гарантії безпеки для України: що пообіцяли Зеленському на саміті НАТО. Вже 6 держав приєдналися до гарантій безпеки для України від G7 – Зеленський. Ми не Amazon: Воллес просить Україну бути вдячною за надану допомогу. Зеленський на докори Воллеса: можемо зранку дякувати міністру особисто. Гнівне повідомлення напередодні саміту НАТО: навіщо Зеленський його написав. Бухарест був поразкою: чи став Вільнюс перемогою для України? Чому США і Німеччина заблокували запит України про вступ до НАТО. Наступна зупинка – Вашингтон: чи ухвалять на цьому саміті НАТО рішення про вступ. В ефірі телеканалу Еспресо Гінтарас Багдонас - колишній директор Військової розвідки Європейського союзу, полковник збройних сил Литви у відставці, асоційований експерт Центру вивчення Східної Європи в Литві.

Ердоган підвищує ставки: вступ Швеції до НАТО в обмін на вступ до ЄС. Ердоган: Туреччина не розглядатиме заявку Швеції в НАТО до осені. Переговори тривають, РФ проти: Туреччина планує продовжити зернову угоду. В Україні почали будувати завод з виробництва Bayraktar, запрацює в 2025. Китай розлючений: НАТО звинуватило Пекін викликах інтересам і безпеці Альянсу Японія і НАТО погодили нову програму партнерства: Китай погрожує. РФ засумнівалася в територіальній цілісності Ірану: у Тегерані обурені. В ефірі телеканалу Еспресо Ігор Семиволо - директор Центру близькосхідних досліджень.

Чому США і Німеччина заблокували запит України про вступ до НАТО. Наступна зупинка – Вашингтон: чи покличуть Україну в НАТО на майбутньому саміті. Байден: Путін програв війну, а Україна - буде в НАТО. На місці Пригожина я був би обережний з тим, що їм – Байден. Навіть після заколоту: компанії Пригожина отримали контрактів у РФ на мільярд. Група є, а ПВК немає: Путін розповів про статус Вагнера і зустріч з Пригожиним. Путін приїде на саміт БРІКС – президент ПАР Рамафоса. ПАР має вчинити правильно, якщо Путін прибуде на саміт БРІКС – прокурор МКС. Сейм Польщі про Волинську трагедію: Примирення має включати визнання провини. Заперечував існування України: Павлу Лебедю повідомили нову підозру і браслет замінили на арешт. Нові дати свят: Різдво 25 грудня, День захисників 1 жовтня, День державності 15 липня Пам’ятка садово-паркового мистецтва: Рада нарешті визначилася зі статусом Межигір'я