Рік. Харківщина. Фільм 3 | Документальний проєкт Дмитра Комарова

Рік. Харківщина. Фільм 3 | Документальний проєкт Дмитра Комарова

Авторський документальний проєкт Дмитра Комарова "Рік. Харківщина. Фільм 3".

У вересні 2022 року Україна почала ретельно сплановану військову операцію в Харківській області, внаслідок якої стрімкими темпами було звільнено значну територію. Те, що побачили українські військові на деокупованих територіях, вразило весь світ. В катівнях росіяни жорстоко розправлялись з патріотично налаштованими українцями. В окуповані міста і села масово завозились пропагандистські журнали та газети. Росія мала продуману стратегію для цілеспрямованого знищення українців, в першу чергу – патріотично налаштованих, військових і освітян, що знали мову та українську історію.

Керівник ГУР Кирило Буданов розкрив подробиці, як саме росіяни встановлювали окупаційну владу в українських містах, а начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Куць розповів Дмитру Комарову, як саме Росія намагається змінювати погляди українців на окупованих територіях.

Як відбувалось звільнення Балаклії? Що побачили українські військові, вперше увійшовши до звільненого міста? Яким було життя мирного населення на окупованих територіях? Як відбувається затримання колаборантів? Якими методами росіяни створювали «русский мир» в українських містечках та селах? Як жили люди в окупації та якими були їхні перші емоції від звільнення? Історичні кадри цих подій у документальному проєкті Дмитра Комарова "Рік. Харківщина".