Ранковий не арестович

Ранковий не арестович

Поговоримо про цікаве.

Дуже часто почав бачити висловлювання про те, що в Україні немає безпечних місць і взагалі - ракета може прилетіти будь-куди.

Ну, з одного боку, так і є. Крилата ракета і справді може дістати у будь-якій точці країни, так вже склалося суто географічно.

Але. Знову ці кляті "але".

Так вже вийшло, що у Харкові до вас спокійно "дотягується", наприклад, реактивна артилерія також, окрім ракет. А у Києві - лише ракети.

Питання - де безпечніше, у Харкові чи у Києві? Відповідь очевидна.

Також, суто географічно, чим далі ви знаходитесь від місця пуску ракети, тим вище шанс, що її зіб'є наша ППО, у неї буде просто більше часу на це.

І третє. Час, коли ракети використовуватись в тому числі і для нагнітання паніки, минув. Противник береже ракети (вони дуже дорогі) і цілить лише про інфраструктурним та військовим об'єктам. Ні-ні, це не відміняє його рукожопість і (як ми бачили вчора) того, що буде прильот у цивільний будинок поблизу об'єкту, звісно.

Але.

Одне - жилий будинок біля, наприклад, військової частини, а інше - село у Закарпатті, де навкруги на декілька десятків кілометрів лише гори та полонини. У другому випадку просто немає цілей для ракети, а клуня діда Панаса - не є ціллю.

Резюме.

Так, гарантовано небезпечних місць немає, але вирогідність прильоту ракети різна.

Чим далі ви від місця пуску ракет - тим краще.

Чим далі ви від лінії фронту, тим краще.

Чим далі ви від військових та інфраструктурних об'єктів - тим краще.

А абсолютну гарантію дає лише страховий поліс.

Ночной Сталкер